Преглед на съдомиялни за вграждане 60 см

съдомиялна 60см"Как съм живял преди?!" – възкликват щастливите собственици на съдомиялни машини. Изглежда, че се справихме без съдомиялни машини, но с появата му всичко се променя радикално. И ако погледнете, гамата и броят на различните модели съдомиялни машини на пазара само нараства, това означава само едно нещо: продуктът е в търсенето. Въпреки че 60 см съдомиялни не са най-популярните, те имат много предимства, които ще разгледаме в статията.

Видове вградени PMM

Съдомиялните машини с ширина 60 см могат да бъдат напълно вградени или частично вградени. В зависимост от размерите, това са или пълноразмерни машини с височина 82-83 см и дълбочина 55-60 см, или компактни машини, които се различават от пълноразмерните по височина - 48-60 см.

По правило пълноразмерните модели са най-просторни, тяхното зареждане може да бъде до 17 комплекта, средният капацитет на пералните машини е 13-15 комплекта.

Основното предимство на такива съдомиялни машини е, че те могат да мият големи тигани, тенджери и тави за печене. В допълнение, пълноразмерните машини често имат повече програми и допълнителни функции. Що се отнася до компактните модели с ширина 60 см, те са предназначени за 6-8 комплекта. Основното им предимство е, че заемат по-малко място. Хората дори ги инсталират под мивката, при липса на други възможности за поставяне.

Немски съдомиялни Bosch и Siemens

Уредите Bosch са едни от най-популярните на пазара, особено съдомиялните. Всички модели за вграждане с ширина 60 см, в зависимост от броя на режимите, могат да бъдат разделени на три категории:

 1. базови модели с 3-4 програми за пране;
 2. оптимален, с 5 програми;
 3. усъвършенствани модели с 6 до 8 режима и допълнителни функции.

Примери за основни модели на Bosch включват съдомиялни машини с етикет SMV 30D30, SMV 47L10, SMV 48M30. Моделът Bosch SMV 30D30 е може би най-шумният сред останалите, индикаторът за шум е 52 dB.За да измие чинии за 12 души, тя ще изразходва 14 литра вода и 1,05 kW/h енергия. Не можете да наречете такава пералня икономична. Режимите включват “Икономичен”, “Нормален” и “Бърз”. Има индикатори, които ви предупреждават за оставащия препарат и звуков сигнал за край на програмата. Но защитата срещу течове е само частична, което не е изненадващо за бюджетен модел.
съдомиялна 60см

Съдомиялните с четири програми могат да се считат за по-ефективни от тази серия. По този начин Bosch SMV 47L10 е предназначен за 13 комплекта съдове, а Bosch SMV 48M30 - за 14. Консумацията на вода в първия е намалена до 12 литра, във втория до 10. В допълнение, моделът SMV 48M30 може да се нарече тих, защото нивото на шума е 46 dB. Четирите програми включват: “Интензивно”, “Бързо”, “Икономично” и “Автоматично” пране. Благодарение на сензора за чистота на водата, машината сама избира времето за пране и количеството препарат. Това са добри модели, които имат цялостна система за защита. Малката разлика в техническите параметри се отразява и в цената: моделът SMV 47L10 ще струва $360, а SMV 48M30 ще струва $450.

Петпрограмните съдомиялни Bosch SMV 59T10 и Bosch SMV 59T20 работят много тихо, като нивото на шума не надвишава 44 dB. В същото време първият напълно вграден модел ще изразходва 9 литра вода за измиване на 13 комплекта, а вторият, с капацитет от 14 комплекта, ще изразходва 11 литра. И двата модела са оборудвани с пълна защита и кондензационно изсушаване.

Забележка! Тези модели разполагат с режим на предварително накисване на съдовете, което ще ви позволи лесно да измиете съдовете, натрупани през деня.

съдомиялна 60см
По наше мнение, напълно вграденият модел SMV 59T10 печели по отношение на функционалността, тъй като сред петте режима, в допълнение към автоматичния, има „деликатен“ режим (за кристални и крехки съдове) и интензивен режим. В допълнение, функцията VarioSpeed ​​​​при необходимост ще намали времето за измиване чрез увеличаване на скоростта на подаване на вода. Наличност топлообменник ще осигури по-добро качество на сушене. Но всички тези на пръв поглед дребни подобрения ще струват $890, докато SMV 59T20 струва $520. Разликата в цената е твърде осезаема.

Нека разгледаме вградените премиум модели с разширена функционалност, например Bosch SMV 69T90 и Bosch SMI 88TS11R. И двете съдомиялни машини могат ефективно да измият 14 комплекта чинии с 10 литра вода. В същото време нивото на шума на първия модел с 6 режима е 42 dB, а вторият модел с 8 режима е само 41 dB (това е минимумът, на който е способен Bosch).
съдомиялна 60см Bosch

Тези вградени съдомиялни машини имат не само защитна система, индикатори за почистващ препарат и време, но и други „благини“ под формата на допълнителни функции. По този начин моделът SMV 69T90 има функция HygienePlus, което означава, че в допълнение към обработката с гореща вода, съдовете се обработват с гореща пара. В допълнение към тази функция, моделът SMI 88TS11R има още:

 • VarioSpeedPlus (намаляване на времето за пране с 66%);
 • Допълнително изсушаване;
 • нощна програма.

И така, моделът SMV 69T90 от Bosch превъзхожда петпрограмния модел SMV 59T10 във всички отношения, дори и в цената. Цената му е $840. Усъвършенстваната съдомиялна машина за вграждане SMI 88TS11R струва около $950.

Решихме да не пренебрегваме немските вградени съдомиялни машини Siemens, които се произвеждат под контрола на концерна Bosch. Но въпреки това те имат свои собствени характеристики.

Например Siemens SK 76M544 е частично вградена съдомиялна машина с дисплей, поставен на фасадата. За да измиете 6 комплекта чинии, ще ви трябват около 8 литра вода. Машината е доста тиха (45 dB), оборудвана с пълна система за защита. Предимството на модела е намалената му консумация на енергия - само 0,62 kW/h. Шест програми за измиване осигуряват първокласно измиване, а кошницата с регулируема височина улеснява зареждането на различни съдове.Тази машина за вграждане е много подходяща за малка кухня; при ширина 60, височина 45,4 см, но за стилен дизайн и немско качество ще трябва да платите $560.

Съдомиялната машина Siemens SC 76M522 е малко по-голяма от предишния модел; с ширина 60, височина 60 см, което дава възможност за ефективно измиване на съдове за 8 души, като се използват 9 литра вода. Хубавото е, че става дори за тави за печене. Модел Siemens SC 76M522 частично вграден в мебели. Функционалността не се различава от модела, описан по-горе. Цена: $580.

Siemens SN 64D070 е пълноразмерна съдомиялна за пълно вграждане. За около 140 минути може да измие съдове за 13 души, използвайки 12 литра вода. По технически характеристики машината е сравнима с четирипрограмните машини на Bosch. Има и минус - малко е шумен (50 dB) и енергоемък (1,05 kW/h). Но всички основни функции, индикатори и звукови известия са налице. Защитната система също е пълна. И с всичко това Siemens SN 64D07 струва $360, за разлика от същия Bosch SMV 48M30 за $450.
съдомиялна 60см Siemens

Съдомиялни Hansa

Много хора ще си помислят, че съдомиялните за вграждане с ширина 60 см на китайския производител Hansa не са надеждни и ще се счупят веднага след покупката. Има известна истина в това - китайската технология не е толкова надеждна, колкото немската, но не можете да спорите с факта, че има прилични модели, които работят няколко години. Това също се отбелязва от потребителите; ето няколко примера.

Hansa ZIM 628 EH е машина за пълно вграждане с ширина 60 см, която ще измие съдове за 14 души за 140 минути, използвайки 12 литра вода. Тази съдомиялна машина не може да се нарече шумна, тъй като шумът не надвишава 47 dB. Най-интересното е, че моделът има 8 програми. Можете да миете кристални и други чупливи съдове. Машината може да консумира както обикновени препарати, така и таблетки 3 в 1.Цялостната система за защита няма да се провали в случай на течове. За $240 този пакет е просто прекрасен.
съдомиялна 60см Hansa

Hansa ZIM 636 EH - този модел съдомиялна машина за пълно вграждане се различава от предишния:

 • брой програми – само 6;
 • защита срещу изтичане на вода - само частична;
 • време за забавяне на старта – от 3 до 9 часа (в предишния модел от 1 до 24 часа);
 • разход на вода – 13 л;
 • няма звуков сигнал за край;
 • и съответно цената е 210$.

Съдомиялни от Electrolux

Сред уредите с марка Electrolux има широка гама машини за вграждане с ширина 60 см; това не са толкова популярни съдомиялни машини, колкото немските, но те също имат своя собствена ниша от потребители.

Модел Electrolux ESL 6380 RO е съдомиялна машина за пълно вграждане със зареждане на 12 комплекта. Тази машина предлага измиване на съдове в един от 6 режима, с предварително накисване, ако е необходимо. Машината работи тихо. Индикатори, "греда на пода", държач за очила - всичко това е там, но няма пълна защита срещу течове. И цената е доста висока: $590.

Съдомиялната Electrolux ESL 6810 RO също е напълно вградена, но с по-добри технически характеристики. По време на работа практически не се чува, шумът е само 42 dB. Разходът на вода за 12 комплекта е 10л. Освен това изборът на програми е увеличен до 8, а вътре в камерата има удобно осветление. Турбо сушене ще ви позволи да изсушите вашите съдове ефективно. Този модел, достоен за покупка, струва само 40 хиляди рубли.
съдомиялна 60см Electrolux

И така, не са толкова малко моделите съдомиялни за вграждане с ширина 60 см. Разгледахме само малка част от това, което пазарът предлага. Това са предимно модели в средната ценова категория, оптимални по функционалност, лесни за работа и безопасни за използване. Бъдете внимателни, когато избирате, тогава покупката ви ще бъде радост.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня