Как да изберем пералня Bosch?

Как да изберем пералня BoschКупуването на нова пералня е отговорен въпрос: устройствата струват много, но не можете да ги проверите в магазина, като чайник. Трябва да се доверите на вашата интуиция, марка, мнения на експерти и потребители. Така че, за да изберете пералня Bosch, трябва да проучите най-добрите модели, да сравните характеристиките и да изчислите гаранции. Нека да разгледаме по-отблизо как да направите това и да не направите грешка.

ТОП 5 на най-добрите модели

По-добре е да не влизате в магазина „на сляпо“, а да се подготвите предварително и да съставите списък с най-добрите модели на Bosch. Този подход ще ви позволи спокойно и без да бързате да анализирате асортимента, да сравнявате продуктите и да избирате 3-5 най-подходящи машини. Ако нямате време да търсите сами, можете да използвате рейтинга на най-популярните слот машини на дадена марка.

 1. Bosch WAT 28541 е свободностояща фронтална пералня с товар до 9 кг. Въпреки внушителния си капацитет, машината е с дълбочина само 59 cm и консумира до 0,13 kWh/kg, което отговаря на клас “A+++”. Моделът не отстъпва на своите „колеги“ по функционалност. Пералнята е снабдена с дисплей, сензорно управление, напълно защитена от протичане, а също така има отделно отделение за пране с течен прах. При въртене ускорява до 1400 оборота, има повече от 12 програми, отложен старт и възможност за заключване на таблото от случайно натискане. Цена - 49 990 rub.
 2. Bosch WLL 2426 S. Този преден панел има нестандартен сребрист цвят, така че не е подходящ за всеки. Но цветът на кутията не влияе на техническите параметри на модела: капацитет 7 кг, дисплей, най-нисък клас на консумация на енергия „A+++“, скорост на центрофугиране до 1200 rpm и повишена безопасност. Потребителят ще бъде доволен и от наличието на 17 програми, таймер за стартиране на цикъла, нисък шум в рамките на 56-77 dB и поддръжка на уникалните технологии на Bosch EcoSilence Drive и VarioSoft.Цена - 32-33 хиляди рубли.
 3. Bosch WAN 28290 е модерна машина с предно зареждане до 8 кг, електронно управление и директно задвижване. Машината отговаря на всички съвременни изисквания и изисквания на потребителите: консумира минимално количество електроенергия, върти се със скорост до 1400 оборота в минута и е напълно защитена от деца, дисбаланс и течове. Що се отнася до стандартните програми, има 15 от тях, включително рядко срещаните „Нощ“, „Дънки“, „Икономична“ и „Смесена“. Възможно е и отлагане на началото на цикъла с 24 часа. Този модел струва между 45-51 хиляди рубли.

Средната цена на пералня Bosch е 25 000-35 000 рубли.

 1. Bosch Серия 4 WLL24163. Тънка пералня с предно зареждане с капацитет до 6 кг. Смята се за доста икономичен, тъй като консумира около 41 литра на цикъл и принадлежи към класа на енергопотребление „A++“. Максималното въртене достига 1200, нивото на шума е в диапазона 51-75 dB, а броят на програмите е 15. Производителите също помислиха за безопасността, „награждавайки“ пералнята с частично непропусклив корпус, заключващ панел и автоматичен контрол за дисбаланс и образуване на пяна. Машината принадлежи към бюджетната категория, тъй като струва около 26-27 хиляди рубли.
 2. Bosch WLG 20261 OE. Сред най-добрите перални машини Bosch има и модели с капацитет от 5 кг. Поради малкото натоварване на барабана, машината заема дълбочина от само 40 см, което ви позволява лесно да я инсталирате под плот или мивка. Машината е с енергиен клас на консумация А, който при ниска консумация на вода от 40 литра на цикъл ще помогне на потребителя да спести жилищни и комунални услуги. Останалите характеристики са следните: скорост на центрофугиране до 1000 оборота в минута, частична защита на корпуса от протичане, защита от деца, дигитален дисплей, повече от 10 програми, отложен старт, отделение за течен прах и звук при пране. Цена - 23 990 rub.

ТОП най-добрите модели

Неразумно е да се разчита само на потребителски отзиви. Много по-надеждно е да оцените модела от всички страни: по коментари, по гаранция и по параметрите, обявени от производителя. На какво да обърнете внимание преди всичко и за кои функции ще трябва да платите допълнително, ще ви кажем по-нататък.

Какво да търсите при избора?

Трябва да сте добре подготвени, когато избирате пералня. Възможно е в магазина да няма модела, който сте харесали преди и ще трябва да започнете търсенето отначало. Ще бъде по-трудно да се вземе решение, тъй като продавач-консултантите ще популяризират упорито необходимите артикули, изпълнявайки плана или премахвайки непопулярни продукти. За да не бъдете измамени, трябва да знаете по какви критерии да оценявате машините.

Няма нужда да знаете всички тънкости на оборудването за миене - просто подчертайте няколко от най-важните параметри. Като правило трябва да започнете да оценявате пералня със следните характеристики.

 • Цена. Да, винаги искате да плащате по-малко и да получавате повече. Но е по-добре да не се увличате и да разберете, че висококачественото оборудване няма да бъде евтино. Ниската цена може да скрие ограничена функционалност, руски монтаж и висока консумация на енергия. Има само един съвет - търсете оптималното съотношение цена-качество.
 • Размери. При избора на пералня повечето потребители се ръководят от нейния размер, в противен случай новото оборудване няма да се побере в банята или апартамента. Важно е машината да не пречи на свободното движение в стаята, да не стърчи зад плота и да се вписва хармонично в мебелите.
 • Надеждност. Това е относително понятие, което може да включва няколко характеристики наведнъж. За пералните машини Bosch това е преди всичко немски монтаж, безопасността на машината, вида на двигателя и други обективни технически възможности.
 • Дизайн. Съвременните перални машини се различават не само по мощност и функционалност, но и по външен вид.Не забравяйте да погледнете цвета на кутията, наличието на осветление или придружаващ декор.

Не всички перални машини Bosch се сглобяват в Германия: има руски, китайски и немски монтажи.

 • Наличност. Получаването на страхотна отстъпка е чудесна възможност да спестите много пари. Но трябва правилно да оцените „щедростта“ на магазина и да не се увличате. Не е тайна, че промоционалните оферти често нямат нищо общо с предимствата; ръководството просто се опитва да продаде застояли или непопулярни стоки. По-добре е да пренебрегнете етикета с цената и да сравните цената с функционалността.

Дизайн на пералня Bosch

В допълнение към основните характеристики, трябва да разгледате и допълнителни, не по-малко важни. Така че се препоръчва да оцените модела от всички страни, като не забравяте да изясните за:

 • тип изтегляне;
 • капацитет на барабана и материал за неговото производство;
 • машината е шумна по време на пране и центрофугиране;
 • брой програми, възможност за ръчни настройки;
 • тип управление, наличие на дисплей.

По-добре е предварително да определите нуждите си и да потърсите най-подходящия вариант за тях. Някои модели предлагат десетки програми и функции, които дори не се използват по време на работа. По този начин можете да изберете модел въз основа на цена и качество, да избегнете надплащането за ненужни артикули и в крайна сметка да спестите пари.

Какви са гаранциите?

Както всяко оборудване, пералните машини на Bosch имат гаранция, според която, ако възникне повреда или се открие производствен дефект, купувачът има право на безплатен ремонт или замяна. Гаранционната карта е валидна точно една година от датата на закупуване, действайки като „застраховка” срещу некачествени стоки. Но задължението на продавача не се прилага, ако:

 • неизправността е възникнала по вина на потребителя, поради неправилна експлоатация или транспортиране;
 • гризачи и насекоми влязоха в колата;
 • няма фабрични етикети на шайбата;
 • настъпили форсмажорни обстоятелства.

1 година гаранция на машини Bosch

Моторът EcoSilenceDrive се предлага с разширена 10-годишна гаранция. За да я използвате е необходимо да притежавате коректно попълнен талон и придружаващи документи с касова бележка, както и да представите пералнята напълно оборудвана с всички маркировки.

Правото на безплатна поддръжка се упражнява чрез официални сервизи. Можете да изясните мястото на приемане и други условия, като се обадите на BSH Household Appliances LLC на телефон 8-800-200-29-61.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня