Местоположение на гнездото за вода на пералнята

Местоположение на гнездото за вода на пералнятаМного хора избират водни контакти за пералната си машина вместо обичайните кранове тип тройник. Те са по-модерни, изглеждат по-естетически приятни, не пречат на преместването на машината близо до стената и ви позволяват да свържете маркуча за подаване към водопровода без опасни завои. Но преди да оцените достойнствата му, трябва правилно да определите мястото за поставянето му, да го монтирате здраво и след това правилно да го прикрепите към пералнята. Ще ви разкажем подробно как да направите това сами и без наводнение в нашата статия.

Къде да поставя този елемент?

Един от ключовите моменти при инсталирането на изход за вода е неговото местоположение. Идеалното решение би било основен ремонт на банята с отделяне на специално пространство за монтажа. След това можете да поставите нов клон в съответствие със съществуващите правила.

 1. Достатъчно разстояние до вложката. Маркучът за подаване на вода от пералната машина трябва да достига свободно до водния контакт, без да усложнява свързването и работата. Ако е възможно, окабеляването трябва да се преработи, за да се премести машината възможно най-близо до тръбопровода.
 2. Оптималната височина за изхода на водата. Тук се вземат предвид два нюанса. Първо, препоръчваната от водопроводчиците височина е 77 см от готовия под. На второ място, размерите на съществуващата пералня, особено ако планирате да инсталирате клон директно зад нейното тяло.
 3. Свободен достъп до вентила. Това е изискване за безопасност - при проблеми с водоснабдяването, теч или авария собственикът трябва бързо и лесно да стигне до крана и да спре подаването на вода към машината. Можете да използвате спиране на общото водоснабдяване, но е по-добре да действате локално.
 4. Надеждно закопчаване. За да се избегнат течове, е необходимо внимателно да се подходи към метода за инсталиране на изхода за вода. Особено ако планирате да го поставите на стената. В този случай се избира специален вид обков, а при липса на възможности се търсят алтернативни варианти.местоположение на комуникациите

Основното при избора на модерна вложка е да мислите за удобството. Изходът не трябва да бъде труден за инсталиране и използване и не трябва да пречи или недостъпен при спешни случаи. Естетическата страна на въпроса също ще бъде важен момент, така че не забравяйте за красив дизайн, който съответства на интериора на банята.

Избор на гнездо за вода

Съвременният пазар предлага разширена гама от фитинги на всяка цена и от всякакъв вид. Не се препоръчва да действате произволно, тъй като параметрите на конкретен воден контакт ще повлияят значително на инсталирането и работата на пералната машина. Затова първо проучваме предложените опции и избираме между резбовани, гофрирани, самозаключващи се и пресови водни гнезда.

Резбовите елементи са най-популярни, а името говори само за себе си - тук е осигурена резбова връзка. В допълнение към резбата на винтовете, специални изисквания се поставят и към материала на производство, който трябва да е устойчив на температурни промени. Всичко това дава на този тип следните предимства:

 • дълъг експлоатационен живот;
 • висока плътност;
 • устойчивост на удар;
 • няма нужда от допълнителни крепежни елементи;
 • лесен монтаж и демонтаж.водните гнезда може да изглеждат различно

Устройствата за кримпване се считат за сравнително „млади“ и изискват свързване с помощта на цанга - специална втулка с осигурен цилиндричен патронник.Благодарение на междинния слой се гарантира пълна херметичност и следователно издръжливост и надеждна фиксация върху тръбопровода. Списъкът с предимствата продължава:

 • ниска цена;
 • лесен и бърз монтаж;
 • широка гама от;
 • сгъваем дизайн с възможност за частична подмяна.

Входовете за вода на пресата са фиксирани към водопровода чрез метода на запояване. Основното предимство е липсата на много части, които улесняват сглобяването. Но за да извършите висококачествена фиксация, ще ви е необходимо специално оборудване.

Самофиксиращият се воден контакт се появи не толкова отдавна, но се откроява от другите видове. Цялата тайна е в оборудването му със специални пръстени, единият от които има зъби. Веднага след като тази връзка се захване с ключа, съединителят се активира и всички пръстени „щракнат на място“. Устройството може да се разглоби чрез повторно натискане на „назъбения“ елемент. Основните му предимства са впечатляващи.

 1. Може да се използва повторно поради разглобяване.
 2. Сила на връзката и висока плътност.
 3. Универсално приложение.
 4. Лесна инсталация.
 5. Устойчивост на натоварвания и температурни промени.
 6. Издръжливост.
 7. Ниска цена.

важно! В допълнение към вида на продукта, ние обръщаме внимание на производителя - компаниите Rehau, Valtrex и Viega са се доказали добре.

Фитингите също се различават по материала, от който са направени. Предлагат се от месинг, бронз, неръждаема стомана, чугун, полипропилен и PVC. Всеки има свои собствени характеристики и предимства, но се препоръчва да се ориентирате в тръбопроводната система и да изберете подобна. Устройствата също се различават по броя на свързаните тръби, но за съществуващия маркуч на перална машина е достатъчен един изход.гофриран воден контакт

След като проучите всички налични опции, можете да сравните предимствата и недостатъците със съществуващите условия и възможности. Няма да навреди да се консултирате със служител на водопроводната служба. Също така си струва да се обмисли методът на планирано закрепване, който ще бъде обсъден допълнително.

Как да подсигурим воден контакт?

Преди закупуване и директна инсталация трябва да вземете решение за начина на закрепване на изхода за вода към стената. Има няколко варианта, които зависят от здравината, дебелината и материала на съществуващата стена. И така, прикачен е нов клон.

 1. В джоба. Ако преградата е направена от бетон или тухла, тогава оптималното решение би било да се направи вдлъбнатина в стената, за да се образува джоб с подходящ размер. Ще е необходим отвор от 4-5 см, но не е необходимо да вдлъбнете фитинга напълно. Често се оставя да стърчи и се маскира с импровизирани средства.
 2. Във вдлъбнатина с уплътнение. За тънки гипсови стени с дебелина до 4-6 см е подходящ друг вариант. Направете възможно най-голямата дупка и монтирайте половин сантиметър нарязан дървен материал в нея. Гнездото за вода е прикрепено към парче дърво, което трябва да бъде внимателно обработено с антикорозионна импрегнация, за да се избегне бързото гниене.
 3. Подплатени. Ако стените в банята са от гипсокартон, тогава ще трябва да действате съвсем различно. Първо, гипсокартонът се поставя върху рамка, изработена от метал или дърво, след това отгоре се фиксира дистанционер от 3-4 см, а след това и самият контакт.

Цялата конструкция е скрита зад друг лист гипсокартон, така че фитингът да е изравнен с него.

Тук е важно трезво да се оцени здравината и дебелината на съществуващите прегради, тъй като ненадеждното фиксиране бързо ще доведе до повреда и течове. Важно е да измерите точно размерите на изхода, за да избегнете грозни кухини и последващи ремонти.. След това пристъпваме към самия монтаж.монтиране на воден контакт върху монтажна плоча

Монтираме гнездо за вода

Монтирането на контакт и свързването на пералня към него не е лесна задача, но всеки може да се справи. Ако нямате доверие в способностите си, не забравяйте да се свържете с подходящата служба. В противен случай подгответе инструментите и следвайте следните инструкции.

 1. Спираме водата.
 2. Разчистваме стената и я ремонтираме, като осигуряваме идеално равна повърхност.
 3. Извършваме маркировката. С помощта на молив и строително ниво очертаваме височината на фитингите и тяхната връзка. Не забравяйте, че гнездата за вода се поставят само хоризонтално и успоредно.
 4. Правим пробиване, за да маркираме мястото за крепежни елементи. Трябва да има поне три самонарезни винта и не се препоръчва да използвате само предоставената двойка „пипала“ за закрепване.
 5. Ние удряме стените, ако планирате да инсталирате гнезда по скрит начин. Ние правим джоб, жлебове и входове за полагане на тръби.
 6. Ако е необходимо, регулирайте диаметъра на отвора на повърхността, като поставите тръби и фитинги. Всичко е изпипано до детайла, така че рефлекторът напълно да покрива дупките.
 7. Отрязваме гумените уплътнения и ги залепваме към задната страна на гнездото за вода.
 8. Монтираме гнездо за вода.

внимание! При инсталиране на гнезда за пресова вода чрез метода на запояване, ние наблюдаваме времето на работа на поялника, за да предотвратим прегряване.

 1. Внимателно затегнете всички крепежни елементи.
 2. Оценяваме дали конструкцията е равна и, ако е необходимо, затягаме винтовете от всяка страна.
 3. Затваряме празнините около „тройника“ с помощта на дебел полиестерен кит.

Когато пълните, обърнете внимание на самонарезните винтове: затегнете гайките върху резбите за защита или незабавно отстранете греста, която попадне върху резбите.

 1. При кримпване на връзка е необходимо да подравните и фиксирате устройството с една ръка, а с другата да започнете да го завивате към стената, като контролирате неподвижността на цангата.
 2. Покриваме останалите празнини, без да докосваме вътрешността на тръбите и жлебовете. Разрешено е само запълване на отвори, направени с полиуретанова пяна.

След фиксирането най-лесно е да свържете пералнята към водопровода. За да направите това, свържете маркуча за подаване на вода на машината към гнездото за вода и завъртете крана за подаване на вода в предишното му положение. Включете най-бързия режим на пералнята и отворете тавата за перилен препарат. Ако излиза вода и няма капки на фугата, всичко е направено правилно.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня