Ревю на перални Whirlpool с горно зареждане

Ревю на перални Whirlpool с горно зарежданеАко търсите идеалния „домашен помощник“, забелязали ли сте перални Whirlpool с горно зареждане? Може би си прав. По време на дългогодишното си присъствие на световния пазар Whirlpool спечели сърцата на много клиенти и това се доказва от широката гама от популярни перални машини.

За да не се изгубите и да изберете най-добрия модел, трябва да се съсредоточите върху техническите характеристики и реалните прегледи. Именно на тяхна база подготвихме този преглед. Надявам се предоставената информация да ви помогне да направите правилния избор.

Whirlpool TDLR 70220

Нека започнем с Whirlpool TDLR 70220. Основната му разлика е, че идва с инвертор двигател с директно задвижване, което осигурява директна връзка между мотора и барабана. Поради тази близост дизайнът е лишен от ненадежден задвижващ ремък и ролки и е в състояние да „ускори“ до 1200 оборота в минута. Благодарение на интензивното въртене, машината може да центрофугира до 7 кг пране наведнъж. Това, което също е специално, е възможността за презареждане на забравени елементи след стартиране на следващия цикъл. Останалите работни мощности и опции са както следва:

 • наличие на електронно управление и цифров дисплей;
 • стандартните размери са 40/60/90 (съответно ширина, дълбочина и височина);
 • най-ниско ниво на консумация на енергия A+++;
 • ефективност на пране група A и центрофуга B;
 • общо 14 програми (включително пране на вълна, деликатни материали, икономична, дънки, спортно облекло, двойно изплакване, експресно и предварително почистване);
 • отложен старт до 24 часа.

Това, което е особено важно за машините с горно зареждане е, че барабанът се позиционира автоматично с клапите, обърнати нагоре за бързо и удобно изваждане на чистото пране.

Улеснява прането и вратите се отварят плавно, без да се налага усилие или натиск. Възможността за свободно регулиране на температурата на водата е важна.

Сред предимствата на този модел е повишената безопасност. Осигурява пълна защита на корпуса и електрониката от течове, на панела е налична защита от деца, има възможност за следене на нивото на образуване на пяна. Вградена е и автоматична стабилизация чрез контрол на дисбаланса. Това е стабилността на машината, липсата на скокове и вибрации по време на работа, които потребителите отбелязват в положителните отзиви. Споменава се и недостатък - постоянното наличие на остатъци от препарат и вода в контейнера за прах, които при отваряне попадат върху чистите дрехи.

Whirlpool AWE 2214/1

Следващият модел - AWE 2214/1 - има по-скромни характеристики, но струва с порядък по-малко. Достъпната цена се дължи на средното натоварване с максимум 5,5 кг сухо пране. Управлението е интелигентно, размерите са стандартни (40/60/90 см), но не са предвидени сушене, презареждане и всякакви допълнителни опции. Останалите технически параметри също не са изключителни.

 1. Отличен клас на енергопотребление А+.
 2. Степента на отстраняване на замърсителите от тъканта е на ниво А.
 3. Клас на въртене D, което се обяснява с ниската интензивност на въртене на резервоара (до 700 оборота в минута).
 4. Консумацията на вода е около 45 литра на цикъл.
 5. Възможност за избор на програма без центрофуга.
 6. Мониторинг на дисбаланса на резервоара и процеса на разпенване.

Броят на фабричните режими е впечатляващ – 18, сред които има и уникална програма против намачкване.Останалите настройки на режима повтарят стандартния набор Whirlpool: деликатен, за вълнени дрехи, супер изплакване, бързо и предварително пране.

Нивото на шума варира в различните етапи на цикъла от 73 до 78 dB, което се отнася за средни стойности.

Whirlpool TDLR 70220 Whirlpool AWE 2214 1

Защитата срещу течове е елементарна, а контролният панел не може да бъде заключен от деца или случайно натискане. Въпреки скромната си мощност, моделът се счита за достъпен работен кон. Тази опция е подходяща за средно големи семейства или необвързани. Важно е да се има предвид, че няма да е възможно да използвате горния капак като рафт - не се препоръчва да поставяте чужди предмети върху повърхността по време и след измиване.

Whirlpool AWE 6314

След това нека се запознаем с Whirlpool AWE 6314. Подобно на предишната, тази машина може да бъде класифицирана като машина от средния ценови сегмент за основното си оборудване и обикновените параметри. По-подробно значенията и числата са както следва:

 • размери – 40*60*90 см;
 • максимално натоварване – 5 кг;
 • клас на енергопотребление – А;
 • ниво на качество на пране – А;
 • интензитет на въртене – D;
 • скорост на въртене на барабана - не повече от 800 оборота;
 • режими на пране – 14 (включително специални програми за нежно почистване на деликатни предмети, изключване на центрофугата, супер изплакване, експресно пране и предварително почистване).

Осигурени са и общи защитни функции с автоматично стабилизиране на барабана по време на цикъла и контрол на нивото на пяната. Има само една допълнителна опция - независим избор на температура и интензивност на центрофугиране за пране без режим. В други случаи те, заедно с времето, степента на накисване и дозирането на праха, се определят от автоматично настроена програма.

Whirlpool AWTL 1271

Има още един просторен модел - AWTL 1271, който дава възможност за едновременно пране до 7 килограма сухи неща. В същото време размерите остават компактни с дълбочина 60 см и ширина 40 см. В допълнение към изброените предимства, потребителите отбелязват и други „предимства“.

 1. Оборудван със специални затварящи устройства, с помощта на които барабанът автоматично повдига клапите нагоре след завъртане, а те от своя страна се отварят меко и плавно.
 2. Липса на вибрации и подскоци, поради вградената функция за дисбаланс и собствената гравитация.
 3. Голям брой режими - 18, което ви позволява бързо да зададете параметрите за подходящо измиване.
 4. Тишина.
 5. Самоизключване след дълги периоди на бездействие.
 6. Опция за автодиагностика, която отчита запушвания, неизправности и повреди чрез цифров дисплей.
 7. Висококачествено центрофугиране, почти напълно изсушаващо синтетични тъкани.

Потребителите отбелязват и недостатъци, основният от които е неприятният материал на контролния панел. Поради некачествената пластмаса, бутоните се натискат трудно, изглеждат ненадеждни и неестетични. Някои хора също са объркани от липсата на звуков сигнал в края на прането.

Whirlpool AWE 6314 Whirlpool AWTL 1271

Сега за характеристиките. Клас на ниска консумация на енергия A++, ефективност на почистване и изстискване съответно на ниво A и B. Скоростта на въртене на барабана по време на фазата на въртене достига 1200 оборота в минута, но можете да променяте интензитета до пълно отмяна. Частична безопасност с непропусклив корпус и контрол върху балансирането на резервоара, както и нивото на образуване на пяна. Има таймер за забавяне на началото на прането, както и ролки за лесно преместване.

Whirlpool AWE 7515

Оптимално по отношение на разходите и функционалността - AWE 7515.Той съчетава надеждността на марката, специален стил, основен комплект и средна производителност. Всичко това ви позволява да получите отлична пералня, без да плащате надплащане за ненужни режими и прекомерен капацитет. Общите характеристики на ефективността са както следва:

 • капацитет до 5 кг;
 • електронно управление;
 • консумация на енергия – A+;
 • ефективност на пране – A;
 • качество на лицевите опори – C;
 • използвайте до 45 литра вода на измиване;
 • въртене около 1000 rpm (с вариация и отмяна);
 • средна безопасност (няма защита срещу течове, но има автоматично балансиране и контрол на образуването на пяна);
 • ниво на шум в рамките на 62-76 dB.

Потребителите посочват издръжливостта на двигателя, голям избор от режими и липсата на гънки като предимства на този модел.

Whirlpool AWE 7515

Посочени са и недостатъци: неработеща система за предупреждение за край на цикъла, дребен шрифт на таблото и лошо изплакване на препарата от тавата. Но мнозинството отбелязва, че изброените „минуси“ не причиняват дискомфорт при използване на машината.

Изборът на машина „на око“, по външен вид или доверието на консултант в магазин не е най-добрата идея, тъй като е по-безопасно и по-логично да се изучава „пълнежът“ на пералнята и е препоръчително да имате предвид реална информация за поведението му в ежедневието. Предлагаме ви да не губите време в разглеждане на уебсайтове и самостоятелно търсене, а да вземете под внимание вече събраните данни за вертикални перални Whirlpool. По този начин ще бъде много по-лесно да вземете решение за вашите желания и да се запознаете с предлаганата моделна гама.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня