Свърши ми прахът за пране: какво да правя?

Свърши ми прахът за пране, какво да правя?Перилните препарати почти винаги се продават в големи опаковки, така че потребителите не трябва да мислят за закупуване на нова партида домакински химикали с месеци. Това е голям плюс, но има и минус в големите опаковки - винаги свършват неочаквано. Ако това се е случило посред бял ден, тогава няма от какво да се притеснявате, защото можете просто да отидете до магазина и да си купите нов препарат. Но какво трябва да направите, ако ви свърши прахът за пране в момент, когато вече не можете да намерите нови, но нещата трябва да се изперат тук и сега? Нека да разгледаме възможните заместващи продукти, които можете да използвате.

Течност за миене на съдове

В този раздел разглеждаме не само обикновените течни гелове за ръчно миене на съдове, но и таблетирани препарати за съдомиялни машини. Те често се използват като заместител на класическия прах за пране. Въпреки това, няма нужда да бързате - първо прочетете внимателно състава на продукта и едва след това го добавете в контейнера за прах SM. Трябва да обърнете внимание на агресивните компоненти, които могат да развалят дрехите и чупливите домакински уреди. Също така се уверете, че в битовата химия няма хлор, тъй като може да развали цветното пране.

Най-често препаратите за миене на съдове не съдържат хлор или други агресивни компоненти, но все пак трябва да проверите това.

Основното предимство на този заместител е възможността за ефективно премахване на мазнини и упорити петна. Но има и недостатъци на препаратите за миене на съдове - те се пенят много силно, поради което пяната може да започне да пълзи от всички пукнатини на „домашния помощник“ по време на работния цикъл.течност за миене на съдове и парцал

Ето защо трябва да добавите една чаена лъжичка гел или дори по-малко продукт за измиване, за да не повредите оборудването. Това не се отнася за таблетките за съдомиялна машина, тъй като те няма да образуват много пяна.

Бебешки шампоан

Ако внезапно ви свърши препаратът за пране, можете да помислите за алтернатива на бебешки шампоан, който има слабо разпенващи свойства. За да изперете ефективно нещата с него, трябва да добавите само 10 милилитра на 1 килограм мръсни дрехи. Продуктът може да се използва за дрехи от всякакви материали, но най-подходящ е за вълнени изделия, които ще станат меки и пухкави след работния цикъл.бебешки шампоан

Въпреки това си струва да запомните, че бебешкият шампоан се измива по-малко лесно от дрехите, така че независимо от избраната програма, тогава ще трябва да стартирате допълнителен режим на изплакване. Можете да замените бебешкия шампоан с душ гел, но той се пени много повече, така че дозировката трябва да е различна.

Гел сапун

Ако не знаете с какво да замените праха за пране, тогава обикновеният течен сапун за ръце все още може да дойде на помощ. Той няма да може да премахне стари петна, упорити замърсявания и други сериозни замърсявания, но ще помогне да освежите нещата, да ги направите меки и приятни на допир. Следователно този сапун може да се използва само за ежедневно пране при бързи цикли.течен сапун

Обикновено този продукт се пени много добре, така че трябва да се миете внимателно с него. Добавете не повече от една чаена лъжичка на работен цикъл, така че нищо да не пречи на работата на машината.

Нека направим наш собствен продукт

И накрая, можете да направите свой собствен перилен препарат, ако няма други алтернативни възможности или ако по някаква причина не ви подхождат. Не може напълно да замести праха за пране, но може да се използва няколко пъти, докато няма друг избор. За производство ще ви трябва следното:

  • 200 грама обикновена сода за хляб.
  • 200 грама боракс.
  • 200 грама готварска сол.
  • 100 милилитра винен оцет.компоненти за прах за пране

Внимателно смесете първите три съставки в малък съд и изсипете оцета в отделна чаша и оставете наблизо за момента. Какво да правим с получения продукт?

  • За всеки 2 килограма пране отмерете 40 грама от получения прах и вземете 2 чаени лъжички винен оцет.
  • Изсипете перилния препарат в отделението за основно пране.
  • Налейте оцет в отделението за препарат за изплакване.
  • Заредете барабана с не много мръсни цветни дрехи в количеството, за което сте подготвили перилния препарат.
  • Стартирайте работния цикъл.

Този продукт не трябва да се използва за пране на бели дрехи, както и на цветни дрехи, които се разливат силно при пране. Полученият прах може да съсипе изброените елементи, така че е по-добре да не рискувате. Също така си струва да се отбележи, че такъв домашен прах изтрива много по-лошо от сертифицираните продукти, закупени от магазина, но в изключителни случаи може да се използва.не забравяйте да сортирате прането си

Когато спешно трябва да измиете упорити замърсявания, можете леко да промените рецептата, като създадете прах за леко замърсено пране. За да направите това, ще ви трябват само 200 грама боракс и сода за хляб, които трябва да се смесят в съд с плътно затварящ се капак. За да изперете 2 килограма пране, използвайте мерителна чаша, за да изсипете 30 грама от получената смес в чаша, добавете към нея гореща вода и разбъркайте цялото съдържание с лъжица. След това остава само да добавите продукта в контейнера за прах и да стартирате желания режим.Сместа е подходяща за пране при температури от 40 до 60 градуса по Целзий.

Сега знаете, че не е нужно да тичате до смесения магазин в тъмна нощ, ако в къщата ви внезапно свърши перилен препарат. Има с какво да го замените, но не трябва да прекалявате с него и да изоставяте завинаги фабричните домакински химикали, тъй като те са много по-ефективни от всяка алтернатива.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня