Как да окачите пералня на стената?

Как да окачите пералня на стенатаЗа собствениците на малки апартаменти въпросът за поставянето на големи домакински уреди е много остър. Често не е възможно да се инсталира автоматична машина в баня от ерата на Хрушчов. Също така не е възможно да свържете пералня в кухнята - мястото е заето от съдомиялна машина. Добре е, ако къщата има широк коридор или отделно складово помещение - но тогава възниква проблем с доставката на комуникации. Има едно нестандартно решение - да монтирате пералнята на стената. Разбира се, този метод изглежда опасен за мнозина, но ако всичко е направено правилно, няма рискове. Ще разберем как да инсталираме картечницата „във въздуха“ и ще ви разкажем за всички нюанси.

Купете специална машина

Може да се окачи дори стандартна предна камера в пълен размер. Определено ще ви кажем как да направите това. За да улесните задачата си, можете да закупите специална пералня за стена. Например моделът Daewoo Electronics DWD-CV701PC е много популярен. Тази автоматична машина има стилен дизайн, така че ще се впише безпроблемно във всеки интериор. Инструкциите за пералнята описват подробно как да окачите машината на стената. Към машината са включени и специални крепежни елементи - с тяхна помощ е още по-лесно да закрепите оборудването.

Пералните машини могат да бъдат окачени само на „главни“ стени; преградите от гипсокартон не са подходящи за такива цели.

Стенните машини са много лесни за окачване, освен това са компактни и със стилен дизайн. Тъй като са „във въздуха“, те няма да се намесват или да развалят интериора. Въпреки това моделът Daewoo Electronics DWD-CV701PC има два съществени недостатъка:стенна пералня

  • малко изтегляне. Не е позволено да се перат повече от 3 кг памучни дрехи наведнъж. Това е много малко дори за семейство от двама, да не говорим за двойки с деца;
  • трудност на ремонта.Такива перални машини не са много разпространени, така че резервните части за тях са трудни за получаване. Ще трябва да поръчате компоненти от официалните уебсайтове и да изчакате пакета известно време. Поради конструктивните характеристики и липсата на части, не всеки техник ще се съгласи да ремонтира пералната машина.

Ако обаче не искате да монтирате устройство в пълен размер на стената, можете да разгледате по-отблизо компактните, стилни модели. Има от какво да избирате - машини от този тип се предлагат от различни производители. Нека да поговорим за най-популярните „стени“.

Примери за стенни машини

Стенните машини от корейския производител Daewoo могат да се считат за идеални по отношение на съотношението цена / качество. Китайските модели от марката Xiaomi също са доста популярни. Ще ви кажем от какво можете да избирате.

  1. Пералнята Daewoo Electronics DWD-CV701 PC вече е спомената като една от най-качествените и достъпни. Теглото на машината е само 17 кг, ширината, дълбочината и височината са съответно 55, 29 и 60 см. Максимум 3 кг неща могат да бъдат заредени в барабана на цикъл. Машината е оборудвана с цифров дисплей. Максимално допустимата скорост на центрофугиране за „стена“ е 700 об./мин. Шест специални режима включват програми за пране на детски дрехи, деликатни тъкани и памук. Корпусът е защитен от течове, има система за контрол на дисбаланс и прекомерно разпенване. Цената на модела е около $210.
  2. Невероятно стилен Xiaomi MiniJ Wall-Mounted White. Предна машина за 3 кг пране. Възможно е да контролирате цикъла от смартфон чрез Wi-Fi мрежа. Машината е оборудвана с надежден инверторен двигател - благодарение на това се постига почти безшумна работа на пералнята. Теглото на устройството е 24 кг, размерите са 58x35x67 cm. Максималното ускорение по време на центрофугиране е 700 об/мин. В паметта има записани 8 специални програми, включително режим на самопочистване на барабана.Има таймер за забавяне на началото на прането. Средната цена на "стена" е $420.Xiaomi MiniJ Стенен Бял
  3. Машина Daewoo Electronics DWD-CV702W. Още една стенна предна камера за 3 кг. Може да се справи малко по-добре с въртене - ускорете барабана до 800 оборота в минута. Оборудван с цифров дисплей и частично защитен от течове. В паметта има програмирани 6 режима на пране. Клас на енергопотребление – “А”. Цена около 23 000 рубли.

Ако товар от три килограма не ви подхожда, ще трябва да окачите стандартна предна камера от 5-7 кг на стената. Обикновено се избира тесен модел с дълбочина 40-45 см. Ще ви кажем как да постъпите в този случай.

Нека монтираме обикновена пералня на стената

Ако наистина искате, можете също да завиете предна тясна машина на задната стена на банята. Оборудването ще "стои" перфектно над тоалетното казанче и няма да пречи на домакинството. Когато окачвате перална машина в пълен размер, важно е да я фиксирате възможно най-сигурно, като използвате здрави крепежни елементи. Първо ще трябва да направите специална метална рамка за машината. Изработена е от единичен ъгъл 50 мм. Съединенията трябва да бъдат заварени, джъмперът трябва да бъде поставен отдолу, по протежение на задната стена, а ъглите трябва да бъдат подсилени с плочи под формата на триъгълник.

Рамката за пералнята е закрепена към стената с шест анкерни болта с размери 12х100 мм.

Между металната рамка и стената не забравяйте да поставите гумен лист с дебелина най-малко 2 мм. Също така е важно да направите опора, която да лежи на пода. Рафтът за пералнята се изрязва от 12 мм шперплат. Рафтът от шперплат се полага върху рамката през гумен лист с дебелина 4-6 мм. Можете да поставите специална антивибрационна постелка с противоплъзгащ слой под машината - тя ще абсорбира биенето и ще абсорбира шума. Възможно е да се направят устройства от гума с вдлъбнатини за краката на машината. Дренажните и входните маркучи се прокарват в пролуката между рамката и оборудването.

Дизайнът ще изглежда така:пишеща машина в пълен размер на стената

Дори когато работи на максимална скорост, машината няма да „виси“. Всички вибрации ще бъдат абсорбирани от гумени подложки под краката на машината и специална подложка. Ако всичко е направено правилно, окачването на пералнята на стената в банята не крие никакви опасности.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня