Къде да напълня климатика в пералня Indesit?

Къде да напълните климатика в пералня IndesitМного домакини обичат да използват допълнително омекотител при пране. Това прави нещата много меки и им придава деликатен аромат. За да постигнете максимален ефект, трябва да използвате изплакването правилно. Нека да разберем къде да напълним климатика в пералната машина Indesit, кое отделение на дозатора е предназначено за тези цели.

Не смесвайте балсам и пудра

Някои потребители не се замислят за факта, че има няколко секции в контейнера за прах по някаква причина и зареждат всички перилни препарати в едно основно отделение. Не изсипвайте балсам в контейнера за прах, в противен случай препаратът за изплакване ще се измие в самото начало на процеса и няма да има ефект при изплакване.

Има отделно корито за климатика, чието разположение може да варира в зависимост от модела на пералнята.

Дозаторът за прах за пране, препарат за изплакване и други препарати в машини Indesit с вертикално зареждане се намира под горния капак. „Предните камери“ имат прибиращ се дозатор, той се намира в горния ляв ъгъл (при някои модели - вдясно).не смесвайте пудра и балсам

Отделение за препарат за изплакване

Перилните препарати не трябва да се смесват с омекотител. Също така не си струва произволно да избирате отделение за климатика. Изливането директно в барабана, върху купчина пране, е безсмислено. Много е важно да намерите „родното“ отделение, предназначено в контейнера за прах специално за препарата за изплакване. Не е трудно да намерите тавата, основното е внимателно да проверите дозатора.

Стандартният контейнер за прах е разделен на 3 секции, така че трябва да избирате само от три опции.Най-голямото отделение е предназначено за прах за пране или течен препарат за основно пране. В близост има подобна по-малка секция, необходима за съставите, използвани в процеса на предварително измиване.отделение за климатик

Отделението на климатика е обозначено с идентификационен символ – иконата „Цвете“. Много е трудно да го объркате с другите две тави, тъй като се прави малко по-различно. Секцията е с характерна пластмасова вложка с отвор. Това е мястото, където можете безопасно да излеете препарата за изплакване.

Тавата е маркирана с идентифицираща икона „цвете“ както при вертикалните Indesits, така и при машините с предно зареждане. Следователно можете да намерите познато обозначение на всеки модел машина.

Не забравяйте ръководството за потребителя

Като цяло всеки SMA идва с инструкции, които съдържат цялата информация, от която потребителят може да се нуждае. Ръководството също така ви казва кой препарат в кое отделение да поставите. Ако документът е изгубен от дълго време, можете да опитате да го намерите в Интернет.

Обикновено няма трудности при намирането на инструкции за перални машини, тъй като Интернет съдържа информация за почти всеки модел.

Възможно е ръководството за потребителя за много стари SMA да бъде трудно за намиране. След това можете да се свържете с производителя чрез формата за обратна връзка на уебсайта. Но обикновено такава мярка не се изисква, тъй като не е трудно да намерите необходимата секция на праховия приемник сами. Все пак е по-добре да проучите инструкциите, тъй като те съдържат много полезна информация относно правилната работа на машината.

Погрижете се за контейнера за прах

Много е важно след всяко пране периодично да изплаквате контейнера за прах, който съдържа частици препарат. С течение на времето, ако не се поддържа правилно, върху повърхността на контейнера за прах се образува отлагание, което се отразява негативно на качеството на пране. Първо, водата спира да тече нормално през дозатора, и второ, по стените и в дълбините могат да се появят гъбички и мухъл.накиснете тавата в легена

Не е необходимо да почиствате тавата с домакински химикали. Има много начини за измиване на контейнера за прах с помощта на народни и евтини средства.

  • Лимонена киселина. Изсипва се във всички секции на контейнера за прах, след което се стартира цикълът на пране, винаги с празен барабан.
  • Сода за хляб. В тавата се налива трапезен оцет, след което мястото се поръсва със сода. Трябва да изчакате около 20 минути, за да протече реакцията, след което почистете контейнера с праха с четка.
  • Бяло. Разрежда се с вода и кюветата се накисва в този разтвор. По този начин можете да премахнете жълтеникавостта от повърхността на тавата.

Можете да премахнете плаката по много прост начин - отстранете съда с прах и го измийте в сапунен разтвор, като преминете по повърхността с четка с твърд косъм.

Също така, за да се предотврати образуването на плака, се препоръчва да изплаквате и подсушавате дозатора след всяко измиване. Тази мярка ще предотврати образуването на мухъл и плесен. Като цяло си струва периодично да почиствате не само тавата за препарат, но и цялата система, за да сведете до минимум вероятността от появата на котлен камък върху елементите на пералната машина.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня