Къде да налея Vanish в пералнята?

Къде да налея Vanish в пералнятаVanish е модерен домакински химикал и препарат за премахване на петна. Предназначен за почистване на тъкани от различни състави от замърсяване, подходящ за пране на цветно бельо и светли дрехи, може да се използва в перални машини с различни програми за пране. Почиства текстил при ниски и високи температури на водата. Vanish не може да се използва като заместител на праха за пране, тъй като е силно концентриран продукт. При машинно пране на дрехи се добавя в едно от отделенията на тавата за перилен препарат.

Правилно отделяне на контейнера за прах

Дизайнът на пералните машини е обмислен до най-малкия детайл. Съд за прах или тава за домакински химикали не е изключение. Разделен е на няколко отделения, всяко от които има собствено предназначение. За да постигнете висококачествено почистване на прането от мръсотия, трябва да изберете правилното отделение за определен препарат.

важно! Ако отделенията за контейнери за прах са объркани, резултатът от прането ще бъде разочароващ. Нещата може да останат сапунени или мръсни.

Преди да излеете Vanish в пералнята, трябва да прегледате отделенията на тавата. На какво трябва да обърнете внимание? Ако машината е с предно зареждане, дозаторът за перилен препарат обикновено се намира в горния ляв ъгъл. При агрегати с вертикално зареждане се поставя под горния капак. В повечето перални машини съдът за прах се състои от три отделения с различни размери. Всяка кювета има собствено предназначение и специална маркировка.използвайте отделението за основно пране

  1. "Омекотител" или "*". Иконите се поставят върху отделението, в което се наливат течни перилни препарати: балсами, антистатици, омекотители. Обикновено е с малки размери. Добавените към него течности влизат в барабана на машината на етапа на изплакване. Поради тази причина изливането на химикали, съдържащи хлор, в кювета е не само безполезно, но и опасно.Може да се заклещи между влакната на тъканта и да причини дразнене на кожата.
  2. „Аз“ или „А“. Централно отделение за тава за прахове и други сухи съединения. Те могат да бъдат попълнени при избор на определени програми: „Предпране“, „Накисване“. Течните белина, включително Vanish, не трябва да се изсипват в отделението.
  3. "II" или "B". Основното отделение е с най-големия размер в контейнера за прах. Водата влиза в него в началния етап на работа на пералнята. Предназначението на кюветата е да добавя прахове за пране или гелове, както и средства за отстраняване на петна. Vanish трябва да се излее в това отделение.

Всички избелващи битови химикали се добавят към основното отделение на тавата. Трябва да бъде отбелязано с „II” или „B”. Кюветата обикновено се намира отляво.

Специално отделение за тава

Най-модерните модели перални имат специални отделения за избелващи препарати. Те имат собствено обозначение - икона с триъгълник. За да определите дали оборудването е оборудвано с такова отделение, трябва внимателно да прочетете инструкциите. Продуктът се изсипва в отделението за белина в определена доза. За да не го превишите, можете да се съсредоточите върху маркировката "max" на стената на кюветата.

Понякога Vanish се излива не в контейнер за прах, а в барабан. Това е приемливо, но изисква първо разреждане на домакинските химикали в 3-4 чаши чиста вода. Процедурата предпазва резервоара на пералната машина и прането от повреда. Белината не трябва да се излива неразредена върху суха кърпа.

Специален режим за Vanish

Производителите на съвременни домакински уреди са предоставили режим на избелване на прането в някои модели перални машини. Собствениците на такива единици, когато мият неща с Vanish, имат възможност да включат тази програма и да направят процеса на почистване на нещата от мръсотия по-ефективен. За да направите това ви трябва:режим на избелване на пералнята

  • изперете дрехите с помощта на основния цикъл. Сортирайте нещата по състав на материала и цвят.Заредете прането в барабана, добавете прах в отделението за контейнер за прах и изберете подходящата програма за пране;
  • когато основният цикъл приключи, продължете с избелването на нещата, без да ги изваждате от барабана. Отворете тавата с препарат и изсипете Vanish или друг белина в кюветата с триъгълна икона. Стартирайте избелващ режим.

Всички необходими параметри: време, загряване на водата, се задават от оборудването без човешка намеса. Собственикът на пералнята просто трябва да изчака избелването да приключи и да оцени ефективността на почистването.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня