Как да сменим барабана на пералня Indesit

смяна на барабан в IndesitМного проблеми може да изискват смяна на барабана на пералнята: счупена напречна част, износени лагери, дупка в резервоара и т.н. Разбира се, във всеки от тези случаи можете просто да смените машината, но това ще струва пари на вас и вашето семейство. С помощта на нашата статия можете сами да извършвате ремонти, дори без да знаете структурата на барабана на машината Indesit. Отивам!

Изисква се подготовка

За да отворим и ремонтираме колата, ще ни трябват само най-достъпните инструменти. Ако нямате нещо в къщата си, опитайте се да помолите приятели или съседи за инструмент. И така, ще ни трябва:

 • плоски и кръстати отвертки;
 • комплект гаечни ключове;
 • клещи, резачки за тел, клещи (всички инструменти трябва да бъдат изолирани);
 • чук.

Препоръчително е да съберете целия списък с инструменти, преди да започнете да разглобявате машината. Ако се притеснявате как да сглобите отново машината след ремонт, просто направете снимки на основните етапи на разглобяване, както и местата на закрепване, местоположението на различни болтове, позицията на проводниците и т.н.

Преди да започнете ремонт, не забравяйте да изключите пералната машина от водоснабдяването и захранването.

Нека да го подредим бавно

Не е необходимо да бързате, когато разглобявате пералнята, тъй като бързината тук само ще навреди на въпроса. Тъй като ще трябва да разглобите почти напълно колата и най-вероятно правите това за първи път, бъдете внимателни и следвайте нашите импровизирани инструкции стъпка по стъпка:

 1. Поставете машината в удобна позиция, така че да може да се приближи от всяка посока. Ако е необходимо, преместете го в просторна стая или гараж.
 2. Свалете горния капак. За да започнете, отстранете всички болтове от задната страна и след това извадете капака с помощта на отвертка.
 3. Направете същото и със задния капак. Развийте болтовете в кръг.
  SM Indesit изглед отзад
 4. След това трябва да видите резервоара, шайбата, двигателя и ремъка. Внимателно проверете резервоара: ако има следи от ръжда по него, започвайки от центъра на монтажа, почти сигурно можем да говорим за износване на лагерите.
 5. Извадете колана от резервоара.
 6. Последователно изключете всички кабели от резервоара.
 7. Отстранете болтовете, които държат двигателя.
 8. Погледнете пералнята през горния отвор - ще видите голяма част, която прилича на камък. Тази част се нарича противотежест, необходима е за създаване на натиск върху резервоара и поддържане на баланс в пералната машина. Отстранете всички крепежни елементи, които го държат на място, като използвате подходящи инструменти.
 9. Проверете останалите части, които пречат на резервоара да бъде изваден. Това може да са ограничители за транспортиране, чекмедже за зареждане на прах и т.н. Също така ги отстранете с помощта на отвертки и шестограми.
 10. Можете да стигнете до резервоара отгоре или отдолу. Изберете най-удобния метод.

Лошата новина е, че резервоарът в пералните Indesit не може да се разглобява. Части от пластмасовото му тяло са запоени заедно, така че не могат лесно да се разделят. Ще трябва да си купите нов резервоар. Извадете барабана, поставете нов и след това обърнете всички стъпки, за да сглобите отново вашата пералня.

Струва ли си да правите всичко сами?

Може да изглежда, че изобщо няма нужда да се занимавате с подобни ремонти: по-лесно е да си купите нова пералня, отколкото да преминете през толкова много стъпки и да смените барабана. Трябва обаче да се има предвид, че сега всички перални машини стават по-скъпи, така че няколко допълнителни часа от вашето време ще ви помогнат да спестите $20-50. Барабанът е само една част, макар и важна, не бива да изхвърляте цялата пералня само заради нея.рязане на резервоара SM Indesit

Основният проблем тук е фактът, че резервоарът в Indesit е неразделим. Тези. дори ако срещнете износване на лагерните възли (една от най-честите неизправности, тъй като те са подложени на по-голямо натоварване от другите части на пералнята), барабанът и ваната пак ще трябва да бъдат сменени: лагерите се намират в то.

Въпреки това, частни занаятчии или сервизи могат да предложат изрязване на резервоара, за да го отделят от барабана и последващи ремонти (или подмяна на вътрешни части). След това двете половини на пластмасовото тяло на резервоара се залепват заедно и се монтира стойката.

Звучи добре и можете да спестите доста пари от това, но има един неприятен факт: никой не може да ви даде гаранция, че машината ще работи дълго и правилно след такова рязане и лепене на резервоара. Освен това можете сами да извършите такива ремонти, само тук рискувате напълно да разрушите резервоара с небрежен демонтаж. Така че, ако искате гарантирано да използвате вашата пералня още няколко години след ремонт, най-добре е да смените резервоара с нов.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня