Как да сменим барабана в пералня LG?

Как да сменим барабана в пералня LGБарабанът е един от основните елементи в дизайна на „домашния асистент“. В случай на определени неизправности може да се наложи да смените барабана в пералнята LG. За да демонтирате старата част и да инсталирате нова, ще трябва да проучите задълбочено структурата на машината, за да разглобите правилно оборудването. Напредъкът на предстоящата работа ще бъде описан подробно по-долу.

Събираме инструменти и подготвяме мястото

За да премахнете барабана без проблеми, трябва да се подготвите старателно за предстоящата работа. Първата стъпка е да съберете всички инструменти, които ще са необходими в процеса. За да смените барабана със собствените си ръце, ще ви трябва:

 • среден чук (желателно е ударната му част да е медна или бронзова);инструмент за разглобяване
 • многофункционален лубрикант WD-40 или подобен спрей;
 • клещи;
 • кръстати и шлицови отвертки;
 • регулируем гаечен ключ;
 • универсален силиконов уплътнител;
 • комплект рогови глави;
 • метален щифт (около 4 см).

Представеният набор от инструменти е минимален. По време на работа може да срещнете други дефекти в автоматичната машина и ще са необходими други устройства за отстраняването им.

Много е важно да помислите предварително къде точно ще се разглобява пералнята. Добре е, ако имате възможност да смените барабана в гараж или някое мокро помещение. Ако не, тогава разглобяването може да се извърши у дома, просто трябва да плъзнете устройството в доста просторна стая. Подовете са предварително покрити с филм или парцали.

Премахване на резервоара и барабана

Първата стъпка е да разглобите тялото на пералнята, за да отворите достъп до нейните „вътрешности“. Барабан на автоматични перални машини LG се намира вътре в резервоара, така че за да премахнете металния контейнер, първо трябва да премахнете пластмасовия. Алгоритъмът на действията при разглобяване на машина с директно задвижване ще бъде както следва:

 • изключете захранването на устройството;
 • изключете пералнята от домашните комунални услуги;
 • отстранете горния капак на корпуса на SMA, като развиете чифт болтове, които го държат, оставете панела настрана;
  свалете горния капак на LG SM
 • извадете тавата за препарат, като натиснете централния клапан вътре в кюветата;
 • Развийте болтовете, които закрепват главния контролен панел на пералната машина. Самонарезните винтове са разположени около периметъра на панела;
 • внимателно изключете кабелите от контролния панел (възможно е да не изключвате кабелите, но тогава ще трябва да работите внимателно, за да не прекъснете контактите);

Преди да премахнете проводниците, се препоръчва да направите снимка, за да не объркате схемата на свързване в бъдеще.

 • Използвайте тънка отвертка, за да дръпнете обратно пластмасовите скоби, които държат долния панел на място. Извадете го и го оставете настрана;
 • С помощта на отвертка повдигнете металната скоба, която държи маншета на люка. След като закопчалката се разхлаби, отстранете пръстена;
 • Използвайте ръцете си, за да издърпате външната част на маншета от жлеба и пъхнете уплътнението вътре в барабана;
 • изключете кабелите от устройството за заключване на люка. Развийте болтовете и отстранете сензора на блокера;
 • Развийте болтовете, закрепващи предния панел на машината. След като всички винтове са намерени и отстранени, отстранете предната стена на кутията и я оставете настрана;

премахнете предната стена на LG SM

 • Разкачете всички крепежни елементи от резервоара. Говорим за скоби за всмукателния клапан, дренажната тръба и превключвателя за налягане. Също така е необходимо да изключите проводниците от нагревателния елемент (като цяло е препоръчително да премахнете нагревателния елемент), електрическия мотор, термостата и дренажната помпа.Не забравяйте да премахнете противотежестите и закопчалките на амортисьорите;
 • уверете се, че всички тръби, отиващи към резервоара, са изключени;
 • Развийте винтовете, закрепващи инверторния двигател, и свалете двигателя.

Едва след като всички стъпки са изпълнени, можете да извадите резервоара. Доста трудно е да премахнете пластмасовия елемент сам, така че е по-добре да поканите помощник. Единият ще откачи пружините, а вторият ще повдигне резервоара и ще го извади от тялото на пералната машина с директно задвижване.

Да разглобим резервоара и да сменим барабана

За да премахнете барабана, ще трябва да разглобите резервоара. Ако вашият модел пералня LG е оборудван със сгъваем резервоар, процесът е значително опростен: просто трябва да развиете болтовете, които държат двете половини на пластмасовия контейнер заедно.

След като сте разделили резервоара на две части, трябва да работите върху централния винт, разположен в средата на зоната за монтаж на инверторния двигател. Болтът трябва да се развие.

Преди да отстраните винта, препоръчително е да го третирате с аерозолна смазка WD-40, така че процедурата по развиване ще премине по-гладко.

След като развиете крепежния елемент, смажете добре винта и го завийте обратно на мястото му. Тези действия са необходими, за да можете лесно да избиете барабана в бъдеще, без да повредите вала. След това вземете предварително приготвен метален щифт и опрете пръта с единия край на завинтения винт. С помощта на чук започнете внимателно да удряте шпилката, като по този начин избиете вала.

Необходимо е внимателно да почукате металния прът, за да не повредите частите, в противен случай цената на ремонта може да се увеличи значително.

разглобяване на резервоара SM LG

След като втулката и валът бъдат отстранени, внимателно проверете компонентите за дефекти и повреди. Сега ще имате барабан в ръцете си, към който е прикрепен кръст с вал.С помощта на регулируем гаечен ключ отстранете винтовете, закрепващи напречната част. Сега старият барабан вече не побира нищо. Остава само да вземете и монтирате нова част. Сглобяването на резервоара и впоследствие на пералната машина се извършва строго в обратен ред. Когато свързвате половините на резервоара, препоръчително е да обработите шева със силиконов водоустойчив уплътнител за по-голяма структурна надеждност.

За да смените барабана със собствените си ръце, ще ви трябват няколко часа свободно време, желание и умения. По принцип редът на работа е доста ясен. Трябва да се запасите с необходимите инструменти, търпение и да подготвите работното си място.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Анонимен Анонимен:

  Благодаря за уточнението, утре ще пробвам.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня