Как да сменим лагер на пералня Samsung

Лагер за пералня SamsungПералня Samsung от всеки модел е с добро качество и дълъг експлоатационен живот. Колкото и добра да е една пералня, идва момент, когато тя започва да изисква внимание. По-специално, лагерите често се счупват в такава машина. Изглежда като „безпроблемно“, струва една стотинка и лесно се заменя. Но това не е така, все пак трябва да стигнете правилно до този лагер и след това да го премахнете правилно, без да повредите нищо. Това вече е предизвикателство!

Какво ни трябва за ремонт?

Лагерите в пералня Samsung не се ремонтират, а се сменят, следователно, на първо място, трябва да се погрижим за закупуването на необходимите компоненти. В момента на пазара можете да намерите комплект за ремонт на лагери специално за перални машини Samsung. Там в една опаковка веднага съдържат:

 • лагери;
 • семеринги;
 • специална смазка.

Наистина има една уловка, Ремонтните комплекти се произвеждат за различни модели перални машини, така че за да не объркате случайно нещо, трябва да знаете кои лагери са подходящи за какви модели перални машини. За да избегнат грешки, експертите са подготвили таблица с компоненти за пералня Samsung. След като се запознаете с него, можете точно да закупите оригинални лагери и да започнете работа по подмяната им.Лагер за пералня Samsung

В допълнение към компонентите ви трябват и инструменти. За да демонтираме крепежните елементи, да развием резервоара и да избием лагерите, ще ни трябва:

 1. меден чук;инструменти
 2. специална смазка за елементи на перална машина или течност WD-40;
 3. извит шестоъгълен ключ;
 4. маркер;
 5. стоманен щифт или метална тръба;
 6. кръгли клещи или клещи;
 7. малък регулируем гаечен ключ;
 8. гаечни ключове (отворени и торцеви);
 9. индикаторна отвертка, кръстата и плоска;
 10. всеки уплътнител.

Изваждаме резервоара

Намерихме инструментите, закупихме компонентите, можете да подготвите място за удобна работа и след това да започнете да разглобявате пералнята Samsung със собствените си ръце. На втория етап нашата задача е да премахнем всички „екстра“ от пералнята, така че да не пречи на демонтажа на резервоара. Това трябва да се направи по такъв начин, че нищо да не се счупи или да се загуби, така че поставете всички отстранени части на отделни купчини. И така, нека започнем да разглобяваме.

Първо отстранете горната стена (капака) от машината. За да направите това, трябва да развиете двата крепежни елемента, които държат този капак. Те са разположени в горната част на задната стена в ъглите. След това трябва да поставите двете длани на горната стена и да я дръпнете към себе си, след което да я повдигнете.горен капак на пералня

След това извадете кюветата за праха. Това е необходимо, за да не се разлее вода от него и да наводни електрониката в момента, когато накланяме и въртим машината. Премахването на кюветата е лесно:

 • трябва да го отворите докрай;
 • натиснете „езика“ на централната част с пръста на едната си ръка;
 • в същото време повдигнете леко кюветата с другата си ръка и я дръпнете към себе си;
 • Ако всичко е наред, кюветата трябва да изскочи и да остане в ръцете ви.

тава за пералня

След като извадите кюветата за прах, развийте маркучите, подаващи вода към нейните секции, както и маркуча, през който водата и прахът влизат в резервоара. Извадете маркучите внимателно, за да не повредите скобите. Разхлабете скобите с помощта на клещи и след това затегнете маркучите.маркучи в пералнята

След това нашата задача е да премахнем голямата горна противотежест, която ни притеснява. За да направите това, вземете глава с подходящ размер и развийте двата крепежни елемента, след което внимателно придържайте противотежестта, извадете я и я оставете настрана.

важно! Когато развивате последния болт на ръка, не забравяйте да държите противотежестта с другата си ръка, защото е много тежка и може да се плъзне настрани, повреждайки важни части от машината Samsung.

Сега нека да преминем към предната стена на пералнята Samsung. Трябва да го премахнем със собствените си ръце, но за да направим това, ще трябва правилно да демонтираме гумения маншет, без да повредим елемента на системата за заключване на люка. Какво трябва да се направи?

 1. Развиваме двата крепежни елемента на заключващото устройство на люка.
 2. След това изключваме сензора му, за да не откъснем жицата, когато сваляме маншета.
 3. Завиваме болтовете обратно, за да не ги загубим.
 4. Взимаме отвертка, намираме стоманения кабел на скобата в основата на маншета и го изваждаме.
 5. Пускаме отвертка под скобата, издърпвайки я от жлеба. Нашата задача е да намерим закрепващия елемент на скобата, за да го разхлабим и свалим.
 6. Разхлабете болта и отстранете скобата от маншета.
 7. Вкарваме пръстите си под маншета на люка и внимателно го издърпваме към себе си.маншет за пералня

Не е нужно да издърпвате маншета докрай, основното е, че той не пречи на премахването на предната стена. Оставете предната стена сама за известно време. Сега трябва да поставим пералнята Samsung настрани, за да премахнем дъното. За да направите това, развийте четирите крепежни елемента, които държат долния капак, и го свалете.демонтаж на пералня

Сега да преминем към електрическите неща. Необходимо е да изключите всички кабели от електрическия мотор на пералнята Samsung, както и от дренажната помпа. Би било хубаво да заснемете процеса на работа с електротехници, тъй като е лесно да се объркате в окабеляването. Ако това не е възможно, можете просто да направите маркировки с помощта на маркер.

Забележка! Контактите, свързващи проводника със сензорите на модула, са доста крехки, така че се опитайте да действате внимателно. Ако се открие изгорял проводник или контакт, той трябва да бъде сменен незабавно.

Пристъпваме към демонтиране на стелажите, върху които лежи резервоарът на пералнята. За да направите това, трябва да развиете четирите крепежни елемента, които закрепват единия край на стойката към резервоара, а другият към дъното на корпуса.Няма да развием нищо друго в долната част освен двигателя; дренажната помпа няма да ни нарани; просто трябва да изключим тръбите от него.амортисьори в пералнята

Оставяйки машината настрани, преминаваме към горната й част. Сега трябва да демонтираме клапана за пълнене заедно със сензорите и тръбите. Изключете проводника, който отива към сензорите на клапана, и след това развийте болтовете, които го държат на място. След това извадете клапана и го оставете настрана. Изключваме противотежестите, които са четири пружини, на които е окачен резервоарът.противотежести в пералнята

Пътят за излизане на резервоара през горната част на тялото е почти "разчистен"; остава само да премахнете предния панел и стената. Развийте петте винта, държащи предния панел, и го свалете. В същото време се опитайте да не повредите контролния блок, като откъснете проводниците. След това развийте предната стена, като развиете общо 10 крепежни елемента и я извадете настрани. Отпред, под резервоара, ще видим още една малка противотежест; също трябва да се развие, за да не пречи.контролен панел в пералнята

Развинтихме всичко, което може да попречи на изваждането на резервоара; сега трябва много внимателно да издърпаме резервоара от тялото на пералнята Samsung заедно с двигателя. Премахването на резервоара, барабана и двигателя е много важен момент, можете да пипнете някакъв контакт и тогава ще има повече работа. Обръщаме резервоара, отстраняваме колана от ролката и след това използваме шестостен ключ, за да развием самата шайба.

Забележка! Закрепващият елемент, задържащ ролката, може да се „залепи“, така че за да не полагате ненужни усилия, рискувайки да откъснете резбата, трябва да смажете болта със смазка WD-40.

резервоар за пералняРезервоарът е премахнат, сега можете да преминете към следващия етап на разглобяване. Процесът на разглобяване на пералня може да изглежда сложен за начинаещ, затова препоръчваме да го заснемете на видео, за да можете по-късно да видите какво се вкарва и къде се завинтва.

Развийте резервоара и сменете лагерите

Нека започнем да разглобяваме резервоара на машината Samsung и да извадим барабана му със собствените си ръце. По-рано премахнахме стойките, на които се намира резервоарът, като развихме крепежните елементи, свързващи ги с тялото на резервоара. Тези елементи са предназначени да държат не само стелажите, но и да свързват двете части на тялото на резервоара, така че вече развихме основните свързващи елементи, остава само да премахнем скобите и скобите. Скобите и скобите могат да бъдат издърпани с помощта на отвертка или отворен гаечен ключ; няма проблеми с тях.резервоар за пералня

Отстранете горната част на тялото на резервоара и разкрийте барабана. Сега отстранете долната част на корпуса. Резултатът беше три големи елемента:

 • горната част на тялото на резервоара с отвор за люк в средата;
 • долната част на тялото на резервоара с нагревателен елемент;
 • барабанно тяло с ос.

Не се фокусирайте само върху ремонта на лагерите. Проверете другите елементи на машината по пътя, за да не се налага да я разглобявате отново по-късно. По-специално би било добра идея да проверите вътрешната повърхност на резервоара и нагревателния елемент за котлен камък. Ако е там, трябва незабавно да се почисти. Нагревателният елемент трябва да се почисти; можете да го проверите и с мултицет. Ако има проблеми нагревателният елемент трябва да бъде сменен.лагери

Нека започнем да премахваме лагерите. Алуминиевата втулка на тялото на резервоара има два лагера, голям и малък. Големият лагер трябва да бъде избит отвън в тялото на резервоара с помощта на щифт, малкият трябва да бъде избит, напротив, от вътрешната страна на тялото навън. Взимаме щифта, поставяме го срещу единия ръб на лагера и нанасяме лек удар с чук. Поставяме щифта на другия ръб и отново нанасяме лек удар и така в кръг, докато лагерът изскочи.

важно! Когато избивате лагер, в никакъв случай не трябва да удряте една точка.Ударете три-четири точки на свой ред, иначе лагерът ще се изкриви и ще се забие във втулката, а това вече е проблем.

лагериОтстраняваме използваните маслени уплътнения и внимателно избърсваме вътрешността на втулката с чиста кърпа. Взимаме нови маслени уплътнения, смазваме ги със специална грес от ремонтния комплект и ги поставяме на място. Взимаме лагерите и ги поставяме на място, докато опрат в рафтовете. Трябва да поставите лагерите така:

 1. Поставяме лагера във втулката и се опитваме да го поставим с пръсти, доколкото е възможно;
 2. вземете дървен блок и го поставете върху лагера;
 3. Нанесете няколко удара върху блока с чук, докато лагерът стъпи на място.

Това е всичко, смяната на лагера беше успешна. Сега ни остава само да сглобим пералнята в обратен ред. Тук е на помощ видеото, което заснехме, докато разглобявахме пералнята или маркерите.

Типични "самоделни" грешки

Опитвате се сами да смените лагерите на барабана на пералня Samsung, „домашните“ хора често правят грешки, което в резултат на това усложнява ремонта и изисква допълнителни разходи. Какви са тези грешки?

 • Откъсване на проводника, който отива към сензора за блокиране на люка.
 • Скъсване на маншета на люка на пералната машина.
 • Повреда на шайбата по време на процеса на отстраняването й от оста.
 • Счупване на закрепващи болтове.
 • Откъсване на проводниците, отиващи към температурния сензор и нагревателния елемент.
 • Откъсване на тръби поради недостатъчно разхлабване или забравяне на разхлабване на скобите.
 • Чрез избиване на лагерите от барабана, втулката се счупва и всичко завършва със смяна на барабана.

Трябва да сте наясно с тези типични грешки и никога да не ги повтаряте, защото смяната на барабан е сериозен разход, а може би и по-лош.

В заключение отбелязваме, че смяната на лагерите, които осигуряват въртенето на барабана на автоматична пералня Samsung със собствените си ръце, не е лесна, но е възможна.Основното нещо е да разберете какви лагери има на вашия модел машина, да закупите оригинални компоненти, да изберете необходимите инструменти и след това „запретнете ръкави“ да извършите работата в съответствие с инструкциите на специалистите, посочени в това статия. Честит ремонт!

   

23 читателски коментара

 1. Граватар Александър Александър:

  Видеото е много добро, помогна ми да си сменя сам лагерите.

 2. Граватар Андрей Андрей:

  Подкрепям предишния коментар. Наистина помага, детайлите, разбира се, са различни, но принципът е добре формулиран. Ако знаете как да боравите с техника и има магазин за резервни части за домакински уреди, можете да опитате. Единственото нещо, с което трябва да проявите търпение, е... Процесът ще отнеме много време (разбирам, нокаутирах лагерите с напрежение), отново, докато все още премахвате купища мръсотия вътре... Но като цяло, аз доволен съм. Чифт лагери, уплътнение и грес струват $12, не е лошо като се има предвид алтернативата от $70 от майстор.

  • Граватар Николай Николай:

   Кажете ми, сменихте ли уплътнителния пръстен на барабана? Или си сложил уплътнение на уплътнителя?

 3. Граватар Николай Николай:

  Видеото препоръчва смяна на уплътнителния пръстен на резервоара. И струва 2900 рубли.

 4. Граватар Евгений Юджийн:

  Много достъпно и разбираемо. Много помогна. Благодаря на автора на видеото.

 5. Граватар Николай Николай:

  Съжалявам, бях подведен. 2900т.р. маншетът си заслужава. И изобщо не продават уплътнения. Препоръчвам този комплект инструменти да се доставя с връзки за малки лагери.В противен случай отнемането на лагер 204 от вала на активатора с помощта на длето и други неща отне около два часа. Лек удар с чук не освободи активатора. Трябваше да използвам сила, така че болтът да се огъне, но вътрешният лагер остана на вала (заклещен). Трябва да го извадите внимателно, за да не повредите седалката на семеринга и да не счупите силуминния кръст на активатора. Трябваше да страдам - ​​въпреки че съм 6-та категория електротехник. Имам опит в демонтирането на лагери. Преди да натиснете лагерите, смажете седалките и вала с грес и всичко ще се получи лесно и просто. При работа винаги има непредвидени засади, които не могат да бъдат избегнати. Разбира се благодаря за видеото. Благодаря ти! Ремонтът струва 1000 рубли. + бира след работа. Успех майсторе!

 6. Граватар Дима Дима:

  Здравейте. Големият лагер не се избива. Какво да правя?

  • Граватар Валентин Валентин:

   Успя ли да го нокаутираш? Споделете как!

   • Граватар Владимир Владимир:

    С чук не стана, ударна бормашина на ударен режим помогна. Препоръчвам.

 7. Граватар Святослав Святослав:

  Много добро видео! Всичко се получи!

 8. Граватар Юрий Юрий:

  Добро видео. Благодаря майсторе.

 9. Граватар Владимир Владимир:

  Много подробно и достъпно. Благодаря ти.

 10. Граватар Александър Александър:

  Видеото помогна, майсторът обясни всичко ясно. Засадата беше с уплътнение, което беше напълно изгнило. Трябваше да страдам, докато почистих седалката. Лагерите излязоха доста лесно. Новите влязоха без проблеми. Най-трудната част беше намирането на ремонтен комплект. Сервизните центрове не винаги искат да продават дори най-простото нещо - смазка за маслени уплътнения.

  • Граватар Алексей Алексей:

   Ако не продават, значи нямат достатъчно работа, но при нас продават лесно!

 11. Граватар Станислав Станислав:

  Докато свалях изгнилия семеринг, разхлабих мястото за монтаж за него.Няма как да притиснете плътно новия семеринг; лесно се поставя и изважда на ръка. Има ли доказан изход?
  Благодаря за видеото. Много полезно!

  • Граватар Андрей Андрей:

   Имам същия проблем, гнездото на семеринга е корозирало от вода. Масленото уплътнение не е поставено плътно, може да се постави с епоксид или уплътнител, кое е по-добре? Какви са вариантите?

   • Граватар Александър Александър:

    Много е важно да почистите седалката, да оставите отлаганията, тогава тя ще корозира допълнително отдолу. За уплътнение, силиконов автомобилен уплътнител Kazan, само сив! Прилепва дори към мокри повърхности. След изсъхване тя е почти подобна на гума като твърдост. По принцип се прави коничен дорник за увеличаване на диаметъра на семеринга. Кух конус. Леко прониква отвътре, като опъва вътрешния ръб на клипса. Важно е да не прекалявате. И все още върху уплътнителя.

  • Граватар Дима Дима:

   Здравейте, опитайте да го запечатате с уплътнител.

 12. Граватар Сергей Сергей:

  Видеото помогна много! Благодаря ти!

 13. Граватар Сергей Сергей:

  Благодаря ви за видеото. Всичко е много достъпно и разбираемо.

 14. Граватар Константин Константин:

  Истински професионалист в своята област. На такъв майстор бих се доверил да ремонтира всичко. Благодаря ви за подробните инструкции за ремонт.

 15. gravatar stetor стетор:

  Всичко се оказа направено по аналогия, единственото, което направих, беше да поверя пресоването на лагера на специалист за 5 долара.

 16. Граватар Евгений Юджийн:

  Благодаря ти майсторе!

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня