Как да смените лагер в пералня Electrolux с горно зареждане

Как да смените лагер в пералня Electrolux с горно зарежданеНикой не е имунизиран от повреда на лагерите, нито собствениците на домакински уреди с вертикално зареждане на пране, нито собствениците на „домашни помощници“ с тип предно зареждане. В същото време смяната на лагер в пералня Electrolux с горно зареждане отнема малко време и е достъпна дори за потребители, които никога преди не са се сблъсквали с ремонт на домакински уреди. Нека да разгледаме как бързо да възстановим такава пералня с повреден лагер, като използваме минимален набор от инструменти.

Наистина ли е шублерът?

На първо място, трябва да се уверите, че лагерите в устройството наистина трябва да бъдат сменени - това ще ви позволи да избегнете загуба на време за разглобяване на устройството. Това може да се разбере по редица признаци, необичайни за работеща машина. Ето на какво трябва да обърнат внимание домакините.

 • Появата на кафяви петна и ивици върху изпрани дрехи, които се появяват поради изтичане на грес от лагера.
 • Силен шум по време на пране, нехарактерно тропане и скърцане при центрофугиране на дрехите.
 • Прекомерни вибрации по време на работа, които се увеличават поради получената луфт в лагера.ръжда вътре в СМ
 • Задвижващият ремък се счупва или редовно излита от мястото си, което се случва поради деформация на лагерния възел.

В никакъв случай не забавяйте смяната на повредения елемент, в противен случай рискувате кръста на пералнята, чиято смяна ще бъде много по-скъпа и трудна.

Много удобно е, че в пералните машини Electrolux с горно зареждане е много по-лесно да смените лагерите, отколкото в устройствата с предно зареждане.Това се дължи на факта, че такива SM не е необходимо да бъдат напълно разглобени, за да разделят резервоара на две половини, за да сменят лагерите. В този случай е достатъчно само да демонтирате страничните панели и да премахнете няколко елемента, за да получите свободен достъп до лагерния възел. След това просто трябва да премахнете стария лагер, внимателно да почистите мястото, където е монтиран и да поставите нова резервна част.

Демонтираме използваната част и монтираме нова

Не бързайте да се обадите на сервиза за ремонт, ако лагерите започнат да се провалят. Лесно е да отстраните този проблем сами и по този начин да спестите семейния си бюджет. За да възстановите устройството, дори не се нуждаете от професионално оборудване - просто трябва да намерите отвертка или отвертка, гаечен ключ и специален инструмент за демонтаж на лагера.

По време на работа не забравяйте да вземете предпазни мерки. Ето защо първата стъпка е да изключите пералнята Electrolux от всички комуникации, както и да премахнете дренажните и входните маркучи. След това устройството трябва да се отдалечи от стената, така че да е удобно да се работи с него. Едва след това можете да започнете да подменяте устройството.

 • С помощта на отвертка или отвертка отстранете всички задържащи болтове от стените на корпуса.
 • Преместете настрани страничните панели CM.отстранете страничната стена на машината с горно зареждане
 • Свалете задвижващия ремък от ролката.Свалете задвижващия ремък
 • С помощта на гаечен ключ отстранете болта на шайбата.развийте шайбата
 • Отстранете шайбата на барабана от оста.
 • Отстранете болта, закрепващ оста към лагера от другата страна на ваната за миене.
 • Отстранете всички болтове, държащи противотежестта на място.
 • Отстранете блока за тежести от ваната за миене.завийте новия шублер
 • Разхлабете лагера с помощта на специален инструмент, който изглежда като изображението по-горе.

В ситуация, в която лагерът не се поддава, трябва да го третирате с техническа смазка WD-40 и да изчакате известно време.

 • Отстранете частта заедно със старата уплътнителна гума.
 • Почистете седалката старателно с помощта на гъба със сапунена вода или влажна кърпа.
 • Внимателно почистете всички елементи от плака и ръжда, които може да са се образували с времето.
 • Третирайте жлеба със специална техническа смазка, която можете да намерите в комплект с новия лагер, но не пестете от продукта.смажете добре новия шублер
 • Монтирайте масленото уплътнение на вала, така че гуменото уплътнение да пасне здраво на място и да не позволява течността да преминава през него.
 • Поставете лагера и го закрепете със специалния ключ.
 • Също така закрепете болта за закрепване на лагера на място.
 • Завийте заземителния винт.
 • Сменете барабанната шайба, противотежестта, задвижващия ремък и ролката на двигателя.

На този етап всичко, което трябва да направите, е да сглобите пералнята според нашите инструкции в обратен ред. След като завършите монтажа, трябва да се уверите, че машината работи правилно. Това може да стане с помощта на работен цикъл на празен ход. Докато работите, внимавайте за всякакви външни звуци. Ако пералнята Electrolux работи без течове или други необичайни ситуации, тогава ремонтът е завършен успешно.Как да сменим шублер на перална машина

В ситуация, в която вашият задвижващ ремък често пада не на място, трябва да смените не само лагерите, но и ремъка. Това се дължи на факта, че коланът, опънат по време на активна употреба, ще продължи да пада след смяната на лагера, така че е по-добре да не отлагате смяната на този елемент.

По-добре е да закупите резервни части от официални представители на марката, за да закупите оригинален елемент, който определено ще отговаря на вашия „домашен помощник“ и ще продължи дълго време. И за да не направите грешка при избора на част, трябва или да пренапишете серийния номер на вашия автоматичен модел SM, или да вземете повредената част със себе си в магазина като пример.

Всъщност подмяната на лагерен възел в машина с горно зареждане отнема по-малко от час. В този случай не се нуждаете от специални знания или опит, просто трябва внимателно да прочетете нашето ръководство и ясно да повторите точка по точка.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня