Как да смените четките на двигателя на пералня Candy

Как да смените четките на двигателя на пералня CandyДобре познатият колекторен електродвигател на пералните машини се състои от статор, ротор, тахометър, метален корпус и няколко електрически четки. Последните са необходими, за да доставят електрическа енергия на ротора. Тези важни, но крехки части се състоят от графитен връх и дълга пружина. За съжаление, много често, по време на работа на „домашния помощник“, тези елементи на електродвигателя се смилат срещу комутатора и отказват, като по този начин предотвратяват използването на пералнята. В тази ситуация на потребителя може да се помогне само чрез подмяна на четките на пералнята Candy, за която ще говорим подробно днес.

Как да разберете кога е време да актуализирате четките си?

Служителите на сервиза за ремонт смятат, че ако използвате машината правилно, като вземете всички предпазни мерки, тогава ще трябва да смените четките на двигателя само 5 години след закупуването на устройството. Ако не използвате устройството всеки ден, а по-скоро няколко пъти седмично, тогава подмяната ще се наложи само след 10 години. Удобно е, че самите домакински уреди Candy могат да информират потребителя за необходимостта от смяна на четките. Можете да разберете това, ако обърнете внимание на някои знаци.

 • Появата на краткотрайни повреди на системата за автоматично управление точно в средата на работния цикъл, при условие че всичко е наред с електричеството.
 • Появата на нехарактерен шум и пращене по време на въртене на барабана.
 • Влошаване на центрофугирането на дрехите, което се свързва с ниската скорост на въртене на барабана поради електрическия мотор, който не може да ускори контейнера.
 • Образуване на силна миризма на изгоряло по време на пране.грешка e8 пералня Candy
 • Демонстрация на грешки E8 или E08 на дисплея на пералнята.

Именно този код за грешка информира потребителя, че е открит проблем в работата на електродвигателя.

Само един от тези инциденти може да означава, че четките трябва да бъдат сменени възможно най-бързо, какво да кажем за ситуацията, когато няколко „симптома“ се усещат наведнъж. Но не трябва веднага да купувате нови резервни части - първо трябва частично да разглобите устройството, за да сте сигурни, че проблемът е в четките.

Освен това, ако само една част се е повредила, това не означава, че можете да преминете с една подмяна, тъй като четките трябва да са в същото състояние и следователно трябва да се сменят по двойки. Не трябва да се страхувате от ремонт, защото дори човек без опит в работата с домакински уреди може да се справи с него. Основното е да следвате стриктно нашите инструкции, изложени в следващите параграфи на тази статия.

Къде мога да взема нови части?

Първото нещо, което трябва да направите, когато се подготвите за ремонт, е да закупите нови електрически четки. Най-лесният начин е просто да демонтирате повредените части и да ги вземете със себе си в магазина като пример, за да не купите случайно грешните артикули.Важно е да изберете правилните електрически четки

Демонтажът също ще ви позволи да разберете кои четки са инсталирани във вашия „домашен асистент“.

Опитайте се да купувате само оригинални резервни части, тъй като те ще ви издържат много по-дълго от аналози и китайски фалшификати.

Никога не купувайте четки, без да сте сигурни, че пасват точно на вашата пералня. Ако не сте сигурни за продукта, тогава е по-добре да се консултирате с продавача, като преди това сте му казали вашата марка и модел на SM, така че служителят да може точно да ви посъветва. И накрая, ако не искате да отидете лично до магазина, можете просто да поръчате части онлайн, като използвате серийния номер на вашия модел пералня Candy.

Подготвя се за ремонт

След като закупите нови четки, ще трябва да подготвите редица инструменти за разглобяване на домакински уреди. Ще ви трябва малък комплект, който всеки дом трябва да има за всеки случай. Обикновено можете да смените четките на двигателя за малко повече от час, така че нека не губим време и да се заемем с анализа веднага.

 • Подгответе инструментите: шлицови и кръстати отвертки, 8 mm Torx ключ, както и обикновен молив, флумастер или химикал.стандартен комплект инструменти за гараж
 • Изключете машината от електрозахранването, водоснабдяването и канализацията.
 • Поставете парцали или изхвърлени кърпи под оборудването, в случай че изтече вода от последния работен цикъл.
 • Внимателно откачете маркуча за подаване на вода и източете водата в предварително подготвен леген или кофа.
 • Отстранете филтъра за отпадъци, който се намира отпред на корпуса на CM в десния ъгъл зад декоративния панел.
 • Източете водата от дренажния филтър и го почистете старателно от мръсотия, ако не сте почиствали този уред дълго време.

След описаните манипулации остава само да преместите пералнята в центъра на стаята, за да осигурите свободен достъп до всичките й страни. Това завършва подготовката, така че можете да започнете да инсталирате нови електрически четки.

Сменете износените графитни накрайници

Вече писахме, че четките са част от колекторния двигател на пералнята, което означава, че първо трябва да стигнете до това устройство. За да направите това, първо трябва да премахнете задния панел на кутията SM. Какво да направите за това:

 • Отстранете фиксиращите болтове от горния капак на устройството, след което го свалете и го оставете настрана.
 • След това отстранете ключалките на гърба на кутията и след това задния панел.къде да търся мотор за пералня Kandy

Намирането на електрическия мотор е много лесно - той се намира директно под ваната за пране.На първо място, трябва да свалите задвижващия ремък, за което трябва внимателно да го издърпате към себе си, като едновременно с това завъртите шайбата. Също така не забравяйте да изключите всички кабели от електрическия мотор, за да не ги счупите случайно по време на демонтажа.

На този етап е по-добре да направите няколко снимки на правилните кабелни връзки - това ще ви бъде полезно по време на повторното сглобяване.

След това трябва да отстраните болтовете, закрепващи двигателя, за което ще ви е необходим 8 mm гаечен ключ Torx. Следващият етап е внимателно да разклатите двигателя, за да го извадите от мястото му. По-добре е да направите това с партньор, тъй като частта е много тежка и затова е по-безопасно да я премахнете заедно.Как да сменим двигателя на пералня

Накрая можете внимателно да разгледате електрическите четки, разположени отстрани на двигателя. Най-често в двигателя на Candy „домашен асистент“ можете да намерите въглеродни четки под номер на артикул 481281719403. Тези графитни четки могат да бъдат в черен или кафяв корпус с размери 5x12,5x32 милиметра. В същото време серията 481281719403 е подходяща за двигатели WELLING, INDESCO, CESET, HAIER и може да бъде заменена от сериите 91212332, 97916670, 481281729582, 375071, CAR062UN и RI222517.

След преглед на елементите и потвърждаване, че те наистина са дефектни, те трябва да бъдат премахнати и заменени с нови. Как да направите това правилно?

 • Изключете кабела.
 • Внимателно плъзнете контакта надолу.
 • Отстранете четката, като леко разтегнете пружината.
 • Разопаковайте новата електрическа четка.подмяна на четките на двигателя на машината
 • Поставете върха в гнездото.
 • Стиснете пружината и след това я поставете в гнездото.
 • Затворете четката с контакта.
 • Свържете проводника към него.

Тези стъпки трябва да се повторят и за двете четки, в противен случай елементите бързо ще станат неизползваеми. След като завършите подмяната, трябва да върнете електродвигателя в корпуса.Инструкциите са същите, но в обратен ред.

 • Прикрепете двигателя с болтове.
 • Свържете всички проводници към възела.как да затегнете колана
 • Сменете задвижващия ремък, като първо го плъзнете върху шайбата и след това върху колелото.
 • Поставете задния панел на SM и след това капака, като не забравяте да закрепите елементите със задържащи болтове.

Известно време след ремонта електрическият мотор може да издава шум по време на работния цикъл, тъй като четките се нуждаят от време за смилане.

С това ремонтът приключва, така че остава само да проверите функционалността на пералнята при пробно пране. Ако проблемите, описани в първия раздел на статията, вече не съществуват, тогава подмяната е била успешна и машината може да се използва отново.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня