Как да сменим дренажния маркуч на пералня Ardo?

Как да смените дренажния маркуч на пералня ArdoАко дренажният маркуч тече, само електрическата лента или лепилото няма да коригират ситуацията. Същото може да се каже и за ситуация със силно блокиране. Дренажният маркуч също ще трябва да бъде сменен, ако не е с правилния размер. Но тази манипулация не е толкова проста, колкото изглежда. Трябва да изберете правилното ново гофриране и не забравяйте да разберете причината за неизправността на старото.

Как да сменим стар маркуч с нов?

Пералните Ardo нямат долен панел. Следователно смяната на маркуча няма да бъде трудна. Подготвяме инструменти: клещи, отвертки - и парцали за отстраняване на излишната вода. Започваме ремонти.

важно! Първо трябва да изключите уреда от всички мрежи: електричество, водоснабдяване, канализация.

Използвайки авариен дренаж, премахваме останалата вода. Преместваме машината на няколко метра, осигурявайки достъп до оборудването от всички страни и покриваме всичко около нея с парцали. След това накланяме пералнята Ardo назад, за да видим дъното. Ако това ви е неудобно, обърнете я на дясната страна.погледнете под дъното на корпуса на машината

 • Търсим кръстовището на маркуча и помпата (при спиралния фитинг близо до помпата).
 • Внимателно разхлабете скобата, която държи гофрирането; изключете втория му край, разположен върху тялото.
 • Отстраняваме стария маркуч и поставяме нов.
 • След като завинтите частта върху фитинга, затегнете скобата, след което прикрепете маркуча към тялото.
 • Проверяваме надеждността на всички връзки.разхлабете скобата и откачете маркуча

Сега поставяме пералнята на място. След ремонтните работи пуснете кратка програма за измиване. Наблюдавайте маркуча, докато източвате. Ако по ставите се появи вода, спрете оборудването и затегнете отново крепежните елементи.

Защо да купувате нов ръкав?

По време на работния цикъл дренажният маркуч е подложен на огромно натоварване - цялата отпадъчна течност преминава през него в канализацията.Следователно тази част обикновено е изработена от полипропилен, който може да издържи не само на температурни промени, но и на агресивни почистващи препарати. Но въпреки високото качество на материала, маркучът често се износва бързо поради външни и вътрешни механични влияния и също е обект на чести запушвания. В какви ситуации е необходима смяна на дренажния маркуч?

 1. Повреда на гофрирането. Честото огъване причинява счупвания, които впоследствие се превръщат в пукнатини. Стегнатостта на маркуча е нарушена и той накрая се „скъсва“.
 2. Грешен размер. Поради естеството на банята частта, включена в уредите при продажба, може да не отговаря на размера. Много е нежелателно да се сглобява ръкав от няколко компонента. Най-добрият вариант е да смените дренажния маркуч с нов дълъг.
 3. Блокада. Това често се случва поради невнимание на потребителя - отломки и чужди тела остават в джобовете на дрехите. Понякога върху вътрешната повърхност на гофрирането се образува дебел слой котлен камък.дренажни маркучи за перални машини

В частните домове потребителите се сблъскват с феномена на дъвканите ръкави от плъхове и мишки. В този случай препоръчваме да предприемете действия след ремонта. Например, поставете специална отрова зад пералнята Ardo, близо до стената на пода.

Избор на нова част

За да закупите резервна част, вземете стария маркуч със себе си. По-добре е да се свържете със специализирани магазини, които продават части за оборудване Ardo. Трябва да вземете решение за дължината: за да направите това, измерете разстоянието между входа на канализацията и помпата. Трябва също да зададете вида на гофрирането:

 • навита - разглобена, състои се от елементи с дължина 50-55 см;
 • класически полипропилен, размер от един до няколко метра;
 • телескопичен, може да се разтегне три пъти, изглежда като компресирано гофриране.

Цената на ново гофриране сега е ниска, така че няма смисъл да експериментирате с уплътнители, лепило и електрически ленти. Освен това необходимостта от такава подмяна възниква рядко.Затова ви съветваме да не ремонтирате стария маркуч, а незабавно да поставите нов.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня