Символи върху съдомиялната Electrolux

Символи върху съдомиялната ElectroluxСлед като приключат свързването на уредите, потребителите обикновено са нетърпеливи да изпробват новата съдомиялна машина. Първият цикъл винаги започва празен и след това можете да заредите „домашния асистент“ докрай. Но преди да използвате устройството, си струва да разберете какъв вид символи са нарисувани на контролния панел. Иконите на съдомиялната Electrolux скриват програмите за измиване. За да разберем за какъв режим говорим, нека разгледаме основните означения.

Къде да търсим икони, бутони и светлини?

Местоположението на арматурното табло зависи от модела на съдомиялната Electrolux. При машините за вграждане индикациите и иконите се намират в края на вратата. Просто е невъзможно да не забележите символите, показващи програми за почистване.

Когато става въпрос за свободностоящи съдомиялни машини, най-често „подреждането“ се намира в предната част. Знаците на панела обикновено не са подписани, така че ако символът не е ясен, по-добре е да погледнете инструкциите за PMM. В повечето случаи предназначението на бутоните се разбира интуитивно от потребителите.къде са обозначенията

Във всеки случай се препоръчва да проучите инструкциите за съдомиялната машина, преди да я използвате за първи път. Ако оборудването е закупено втора употреба и ръководството е изгубено, описание на модела може да се намери в Интернет. Нека да разберем какви икони се намират на повечето PMM на Electrolux.

Значки PMM Electrolux

На контролния панел на съдомиялните Electrolux, до иконата, обозначаваща програмата, също е записана степента, до която се загрява водата в този режим. Това прави "пъзела" много по-лесен. Много потребители се фокусират само върху температурата. Нека да разгледаме основните символи на шведските PMM.

 • Символ на тенджера и чифт чинии, 70°C.„Интензивен“. Най-дългият режим, който трябва да се използва за измиване на съдове с висока степен на замърсяване. Подходящ за почистване на чинии, тенджери, тигани, тави за печене. Програмата включва няколко етапа: предварително накисване, основно пране, изплакване и сушене.
 • Икона на чаша и чиния отдолу, 65°C. "Нормално". Най-„ежедневната“ програма. Предназначен за миене на съдове без силно замърсяване. Водата се затопля до 65 градуса. Етапите на цикъла са същите като при интензивния режим.описание на иконите PMM Electrolux
 • Символ на часовника, 65°C. Бързо пране в гореща вода. Подходящ за обработка на леко замърсени прибори.
 • Храстовидна шарка, 50°C. Еко режим, подходящ за пране на средно замърсени уреди.
 • Символ на душата. Допълнителна програма за изплакване на съдове. При избора на този режим не е необходим перилен препарат.

Дори без да знаете точните имена на знаците на контролния панел, не е трудно да познаете кога да стартирате един или друг режим. Ако съдовете са силно замърсени, по-добре изберете по-висока степен. Един бърз цикъл ще бъде достатъчен за измиване на чаши и чинии след закуска.

Закупени модели PMM Electrolux

Гамата от съдомиялни машини от шведския производител е широка. Линията Electrolux включва оборудване в различни ценови сегменти - от бюджетни машини до първокласно оборудване. Ще ви кажем кои PMM се купуват по-лесно.

Сред евтините съдомиялни машини купувачите отбелязват Electrolux ESL 9420. Това е тесен вграден модел, струващ около 250 долара. Въпреки малкия си размер, машината може да измие до 9 комплекта чинии наведнъж. Това е достатъчно за средно семейство от 4 души.

Electrolux ESL 9420 има 5 режима, програмирани в паметта, което ви позволява да изберете оптималните параметри на измиване в зависимост от вида на съдовете и интензивността на тяхното замърсяване.

Говорим за редовна програма за ежедневно бягане, интензивен вариант, експресен цикъл и икономичен режим. Петата функция е предварително накисване.Electrolux ESL 9420

Благодарение на системата AquaControl, съдомиялната машина е защитена от течове, което прави използването на устройството възможно най-безопасно. Опцията „Отложен старт“ (до 3 часа) ви позволява да отложите началото на цикъла за удобно време. Машината се характеризира с висок клас на енергийна ефективност – “А”.

Electrolux ESL 9420 PMM осигурява индикатор за наличието на сол и препарат за изплакване в дозатора. Това ще ви помогне да не пропуснете момента, когато трябва да добавите средства. Консумацията на вода за цикъл на пране е само 10 литра.

Друг надежден и признат от потребителите модел е Electrolux ETM 48320 L. Това е пълноразмерна съдомиялна машина с капацитет до 14 комплекта. Най-високият клас на енергийна ефективност е “A+++”, което означава, че устройството консумира минимално количество киловати.

Сред основните предимства на Electrolux ETM 48320 L потребителите отбелязват:Electrolux ETM 48320 L

 • висококачествено измиване;
 • софтуерна "пълнеж";
 • голям капацитет на камерата за измиване;
 • Функция за сушене AirDry;
 • лесен, интуитивен контрол;
 • автоматично отваряне на вратата в края на цикъла;
 • почти безшумна работа на машината.

Има таймер за отложен старт за период от 1 до 24 часа. Машината е оборудвана със сензор за чистота на водата и индикатор за наличие на сол и препарат за изплакване. Вътрешната повърхност на работната камера е изработена от неръждаема стомана, горната кошница за съдове може да се регулира на височина.

Консумацията на вода за стандартен цикъл не надвишава 10 литра. Има 8 режима на пране, включително интензивни, нормални, бързи, деликатни програми и функция за предварително накисване. Цената на модела е около 45 000 рубли.

Друг достоен модел, който спечели много положителни отзиви, е Electrolux EES 948300 L. Вградената съдомиялна машина от шведската марка може да измие до 14 комплекта чинии наведнъж, като използва само 10,5 литра вода. Оборудван с модерен инверторен двигател, характеризиращ се с повишена надеждност.Electrolux EES 948300 L

Основните предимства на Electrolux EES 948300 L PMM:

 • просторна работна камера;
 • 8 програми за пране;
 • 3 температурни настройки;
 • кондензационно сушене;
 • таймер за отложен старт до 24 часа;
 • сензор за чистота на водата;
 • функция за самопочистване на работната камера;
 • система за автоматично отваряне на вратата.

Цената на модерен модел е приблизително $420-430. Класът на енергийна ефективност на съдомиялната машина е най-висок, консумацията на електроенергия на цикъл е 0,83 kWh. Защитата срещу течове е частична. Работната камера е изработена от неръждаема стомана.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня