Маркировка на перални Electrolux

Икони за пишеща машина ElectroluxПотребителите много често не могат да разпознаят иконите на пералня Electrolux, особено ако имат работа с модели, чиито контролни панели се доставят с неподписани икони. Добре е, ако красноречиво изображение на купа с вода се използва като икона, но ако това е някакво извивка, тогава не е възможно да го дешифрирате с помощта на елементарна ежедневна логика.

За да използвате правилно пералните машини на марката Electrolux, трябва правилно да дешифрирате всички икони на неговия панел; нека направим декодирането заедно. В същото време ще разберем как правилно да дешифрираме маркировката на конкретен модел перални машини на марката Electrolux - това ще ви помогне да научите за възможностите на нашия „домашен асистент“.

Основни икони

Непременно на контролния панел на пералня Electrolux можете да намерите знак, който определя конкретен режим на пране, грижа за прането или свързан с общото управление на „домашния асистент“. Необходимо е да се говори за такива знаци преди всичко, защото ако не знаете значението им, можете да изберете грешна програма за пране и просто да съсипете предмета.

Като цяло категорично не се препоръчва да управлявате произволно съвременна пералня, така че преди да стартирате новозакупената пералня за първи път, внимателно прочетете инструкциите и дешифрирайте иконите, показани на контролния панел.

основни икони

На снимката по-горе можете да видите 4 икони; те съответстват на четирите етапа на грижа за прането, които автоматичната пералня на марката Electrolux може да осигури. Иконата, изобразяваща мивка, съдържаща римската цифра едно означава предмиене. Между другото, можете да намерите тази икона върху контейнера за прах на пералнята. Производителят го прилага, така че потребителят да не обърка отделенията за прах, когато подготвя пералната машина за стартиране.

Основното измиване се обозначава със знак, който изобразява мивка с римска цифра две.Основното измиване се използва във всички случаи, така че първо трябва да дешифрирате тази икона. Чертежът на леген, пълен с вода, означава изплакване, а красноречивият знак на спирала означава предене.

етапи на измиване

На снимката по-горе можете да видите друга група от най-важните и често използвани икони.

 • Ако пералня Electrolux има функция „Стоп на изплакването“, тогава тя е обозначена с рисунка на леген, пълен с вода.

Визуално иконите „изплакване“ и „спиране на изплакване“ се различават значително една от друга. Водата в басейна на иконата „изплакване“ е изобразена с вълни и вълнички, когато, както в картината „спиране на изплакването“, водата е прозрачна.

 • Дренажът на водата от резервоара на пералната машина е изчертан под формата на леген с отвор вместо дъно. Водата изтича от тази дупка, както е показано със стрелката.
 • Знакът „край на програмата“ е нарисуван под формата на стрелка, сочеща надясно към импровизирана врата, ролята на която на снимката играе вертикална пръчка.

Както можете да видите, декодирането не е трудно, лесно може да се запомни от първия път. Някои потребители, които използват такива перални машини, го правят още по-лесно. След като дешифрират иконите на контролния панел, те залепват хартиени стикери вместо тях, върху които накратко записват данните за декриптиране. Според нас това е излишно, въпреки че вероятно този метод също има право да съществува.

Помощни икони

В зависимост от модела и конфигурацията, различните перални Electrolux имат различен набор от функции. Тези функции са обозначени и на панела на пералната машина със специални икони. В допълнение, важна информация, която производителят иска да предаде на клиентите за рекламни цели, също е изобразена върху корпуса на пералнята под формата на икони. Вярно е, че те, за разлика от знаците, които описахме по-горе, са по-лесни за разпознаване без допълнително декодиране.

допълнителни икони

 1. Ако пералнята е оборудвана с функция „отложен старт“, тогава на корпуса определено ще видите квадратен дизайн, в който са написани думата TIMER и числото 24, 12 или 8, в зависимост от това колко дълго е възможно забавянето на старта в този модел на машината.
 2. Ако моделът има ниско ниво на шум, тогава върху тялото ще видите квадрат с надпис „много тихо“ и изображение на звукова вълна вътре.
 3. Максималното натоварване на барабана на пералнята е красноречиво указано от тегло, което показва стойността в килограми.
 4. Допълнително изплакване се обозначава с леген с вода и дъговидна стрелка, разположена над съда и сочеща надясно.
 5. Иконата „контрол на дисбаланса“ е изобразена като кръг в квадрат, вътре в кръга има дъга със стрелки в двата края.
 6. Функцията „лесно гладене“ е обозначена с изображение на ютия, заградена в квадрат. Под подметката на ютията има две хоризонтални линии, а върху тялото й има две точки.
 7. И накрая, иконата за контрол на пяната е изобразена като квадрат, който е частично пълен с вода и частично със сапунени мехурчета.

Сред спомагателните икони на контролния панел на пералната машина Electrolux има обозначения на програми за пране. Представили сме кратко обяснение на тези обозначения на фигурата, която виждате по-долу.

В допълнение към тези, показани на снимката, има допълнителни икони, които могат да показват редки програми и режими на пране на някои модели перални машини Electrolux; за да ги дешифрирате, вижте инструкциите.

програми за пране в икони

Относно кода за маркиране

Маркировката трябва да бъде поставена върху корпуса на всяка перална машина с марка Electrolux. Ето един пример: Electrolux EWS1066CAU. Това е специфичен модел пералня Electrolux, който има определени основни характеристики. Те са криптирани в тази маркировка. Нека заедно дешифрираме това обозначение.

Маркировка за пералня Electrolux

Първата част от кода за маркиране е лесна за дешифриране - това е марката на пералнята. В нашия случай Electrolux.Следват три английски букви. Първата буква отново показва марката на пералнята; очевидно производителят предполага, че маркировката ще бъде поставена върху тялото само като набор от букви и цифри. Втората буква показва вида на оборудването, определяйки, че това е автоматична пералня, а не хладилник или микровълнова фурна. Третата буква определя вида на зареждане на пералнята, както и нейния тип.

Следващите в кода са 4 цифри. Първите две цифри определят максималната скорост на центрофугиране. В нашия случай скоростта е 1000 оборота в минута, не много, но пералните машини от тази серия могат да имат скорост на центрофугиране до 1600 оборота в минута. Третата цифра показва максималното натоварване на барабана на пералната машина, в нашия пример - 6 кг. А четвъртата цифра показва вида на управлението на пералната машина, като правило, това е електронно управление. Последните букви от маркировъчния код са предназначени да указват видовете компоненти и възли, използвани в машината; тази информация не е особено необходима на потребителя.

Последните букви от маркировъчния код могат да бъдат полезни, ако например трябва да смените двигателя на пералната машина. Познавайки кода, можете лесно да изберете желаната единица или единица в магазина.

В заключение отбелязваме, че съвременните перални машини Eletkrolux вече имат декриптирани икони на контролния панел, но ако попаднете на модел, където няма декриптиране, тази публикация ще дойде на помощ. Е, ако трябва да дешифрирате иконите на други модели перални машини, тази публикация ще ви помогне Знаци върху пералнята. Приятно изследване!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня