Обозначения на пералната машина Indesit

Икони за пишеща машина IndesitКупувайки чисто нова пералня Indesit, потребителите са смаяни през първите няколко минути, гледайки изобилието от знаци, изобразени на контролния панел. В такава ситуация иконите на пералнята Indesit първо трябва да бъдат дешифрирани и едва след това да използвате „домашен асистент“. В противен случай намирането на правилните програми чрез проба и грешка може да бъде фатално за вашите дрехи. Нека дешифрираме иконите на пералните машини от тази компания и в същото време да разгледаме кодовете за маркиране на такова оборудване.

Основни икони

Пералните машини Indesit, особено модерните, често имат кратко обяснение на символите директно на контролния панел. Освен това това декодиране е съвсем ясно и не изисква допълнително обяснение. Можете да видите ярък пример на снимката по-долу.

Панел за пералня Indesit

За съжаление не винаги е така. Много модели перални машини Indesit, особено тези, пуснати преди няколко години, имат така наречения стар тип контролен панел, в който няма нищо друго освен няколко десетки икони и цифри. Това може да се види и в съвременните бюджетни модели. За да започнете методично декодиране, разделете всички икони на поне две групи (основни и допълнителни), първо разглобете основните икони.

Основните икони показват режимите и програмите, които се използват най-често от потребителите на перални Indesit.

 1. Памук.
 2. Напоен памук.
 3. Памук: интензивно пране.
 4. Памук: нежно пране.
 5. Синтетика: интензивно пране.
 6. Синтетика: нежно пране.
 7. Деликатни материи.
 8. Икономично пране.
 9. Супер бързо измиване.
 10. Изплакване.
 11. Изцедете.
 12. Завъртете.

основни икони на машина Indesit

На фигурата по-горе подчертахме специално тези режими, за да можете да разгледате иконите, които ги обозначават. Интересен факт е, че на пералните машини Indesit, пуснати преди 5 години, иконата „памук“ често се обозначава под формата на памучно цвете, докато при най-модерните модели често се използва символът под формата на бяла тениска . Според нас разликата не е фундаментална, основното е да запомните, че и двете икони се отнасят за едно и също нещо.

Допълнителни икони

Допълнителни, или както ги наричат, специални знаци също присъстват на модерния „домашен помощник“ на марката Indesit и колкото по-нов е моделът на машината, толкова повече от тези знаци има. Защо се случва това? Факт е, че през последните години производителите на машини започнаха да въвеждат огромен брой високоспециализирани програми и функции, които са предназначени за неща със специални характеристики. По този начин производителите на перални машини се опитват да задоволят и най-взискателните потребители.

Освен всичко друго, в областта на грижата за дрехите се появяват нови технологии, които се използват в усъвършенствани модели перални машини Indesit.

допълнителни икони на панела Indesit

Най-отгоре виждате картинка, в която сме подчертали знаците на допълнителните програми и функции. Техният списък далеч не е изчерпателен с това, което отбелязахме, тъй като вече се появяват напълно нови модели с нови програми и нови функции. Нека поговорим за допълнителни знаци по-подробно.

 • Вълнен знак. Показва се или под формата на пуловер, или под формата на чиле вълна, по принцип напълно разбираемо изображение. Това е програма за пране, специално предназначена за вълнени дрехи. Неговите характеристики: дълъг експлоатационен живот, ниска скорост на въртене на барабана, ниска температура на водата.
 • Знак "Деликатни тъкани". Начертан под формата на цвете с шест венчелистчета. Това е режим на пране, който е подходящ за коприна, сатен, кашмир и други фини материи. В този случай прането се извършва в голямо количество вода, барабанът се върти бавно, температурата на водата обикновено е 300В. Пълен аналог на деликатните тъкани е иконата "коприна".
 • Знак за дънки.Той практически не претърпява външни промени и какво има да се променя, защото дизайнът на дънковите панталони казва по-красноречиво от всяко друго изображение за каква програма говорим. Говорим за програма за пране на деним.
 • Лесно гладене. Ако видите изображение на малка ютия на контролния панел, знайте, че вашата пералня Indesit може да пере дрехите, така че те ще бъдат много по-лесни за гладене. Въпреки че, честно казано, трябва да се отбележи, че този режим влошава цикъла на центрофугиране и някои потребители се оплакват, че прането е откровено мокро след него.
 • Икона за ръчно пране. Оказва се, че пералнята може да симулира ръчно пране. Интензивността на въртене на барабана се регулира така, че да успява да упражни достатъчно механично въздействие върху замърсената тъкан и в същото време да я третира толкова внимателно, колкото при ръчно пране - откъдето идва и името на режима на пране.
 • Знак за спортни обувки. Отнася се за една от разновидностите на нежни програми, които са идеални, ако например имате нужда измийте конверс или маратонки.
 • Обозначение "перде". Ако трябва да перете пердета от леки тъкани, режимът, посочен с този знак, е идеален. С тежки завеси "стаята не работи." Първо, те изискват пералня с доста голямо натоварване, и второ, прането на тежки и плътни тъкани в този режим е неефективно.
 • Знак за накисване. Програмата, обозначена с този знак, е полезна, ако артикулът просто трябва да се накисне за дълго време, но не е необходимо пране. Пералнята ще поеме вода, ще я загрее до желаната температура и дрехите ще лежат в тази вода до няколко часа, след което машината ще източи водата и без да центрофугира прането, ще завърши цикъла.

Програмата „накисване“ може да се наложи, когато работите с особено замърсени предмети. В този случай първо започва този режим, а след това нормалната програма за пране.

Относно кода за маркиране

Сега нека поговорим за кода за маркиране на пералните машини Indesit.Всяка страна, в която се произвежда тази пералня, има своя собствена маркировка и разликите са доста значителни. Ще се интересуваме преди всичко от модели, пуснати в страните от ОНД, и ще говорим за тях.

маркировка на машини Indesit

На снимката, която можете да видите по-горе, показваме примерен код за маркиране на конкретен модел пералня Indesit, която е сглобена в Русия. На фигурата вече е дадено кратко дешифриране; просто трябва да направим някои обяснения.

Първите две букви от кода нямат семантично значение за потребителя. Третата буква показва, че този модел пералня е с тесен корпус и е с предно зареждане. Ако попаднете на пералня с горно зареждане, тогава първата част от кода няма да има 4 букви, а 5 и ще бъде добавена буквата T. Четвъртата буква, в първата част на маркировъчния код, определя вида на управлението (електронно или механично), както и вида на индикацията.

Втората част на кода се състои от 4 цифри и една буква. В нашия пример първото число е 8, това означава, че пералнята е заредена с 8 кг. Следващите две цифри са 1 и 0, което означава, че барабанът на машината се върти със скорост 1000 об./мин. Последната цифра от кода показва какъв дизайн и цвят има тази машина. И накрая, последната буква от кода, която се отделя, показва страната на сглобяване, в нашия случай това е Русия.

В заключение отбелязваме, че съвременната пералня на марката Indesit може да има десетки различни програми, подпрограми и полезни функции. Всяка програма и функция има своя собствена специална икона, която криптира много полезна информация. Всеки потребител просто трябва да знае какво означава тази или онази икона, в противен случай ще бъде трудно да използвате машината нормално.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня