Символи на пералня Zanussi

Символи на пералня ZanussiНе всяка пералня Zanussi може да сканира зареденото пране за обема и вида тъкан и независимо да регулира продължителността на пране, температурата и интензивността на центрофугата. Повечето машини предлагат на собственика да избере един от бутоните, предлагани на панела с предварително програмиран цикъл. Остава само да дешифрирате иконите на пералнята. Можете, разбира се, да се опитате да разпознаете отпечатаните изображения, но е по-добре да използвате фабричните инструкции или нашата статия.

Основни режими

Всяка пералня има основни бутони като „Центрофуга“, „Източване“ или „Деликатно пране“, които се считат за най-популярните и търсени сред домакините. Но не винаги е възможно да намерите правилния дизайн от първия път - обозначенията на пишеща машина Zanussi имат някои разлики. Затова не трябва да действате произволно и по интуиция, защото е по-добре да опознаете по-добре новия си домашен помощник предварително. Описанието на иконите на панела ще ви помогне да изберете подходящата програма за пране.

 1. Схематично представяне на памуково растение под формата на пунктиран кръг и отметка. Логично е, че имаме „Памук“, предназначен за пране на памучно бельо в различни цветове с висок температурен диапазон 60-95 градуса. Издържа приблизително 2-3 часа и ви позволява да перете дори силно замърсени дрехи.

важно! Предоставени са приблизителни данни, тъй като продължителността, температурата и интензивността на центрофугата варират в зависимост от модела на пералня Zanussi.

 1. Счупен кръгъл триъгълник. Нарича се “Синтетика” и означава пране на 30-40 градуса с намален цикъл на центрофугиране.Счита се за оптимален за бельо, хавлиени кърпи, ризи и покривки, като предотвратява гънките. Време – 85-95 минути.
 2. Три кръга и две извити линии, заедно наподобяващи дърво. Показва спомагателна функция за пестене на енергия, която, когато е активирана, пести електроенергия. Например, включването на опцията на 90 градуса ще провокира намаляване на 67, а на 60 градуса – на 40. Подходящо за всичко, с изключение на експресни пранета.
 3. Цвете. Означава деликатно пране, използвано за деликатни тъкани, дантели и други артикули, отбелязани на етикета с „Ръчно пране“. Средната продължителност е 70 минути.
 4. Дънки. Изображението говори само за себе си: копчето е предназначено за дънкови артикули. Оптимално избраната температура от 40 градуса, минималното центрофугиране и цикълът от 130-140 минути помагат да се избегне избледняване и проливане.
 5. Чиле конец. Предназначен за вълнени изделия. Отличава се с ниски температури до 40 градуса и без въртене, което елиминира свиването и появата на хапчета. Продължава средно от 50 до 60 минути.
 6. Нарисуван лигавник. Директно показва целта на детето. Включва нежно почистване на тъканта при 30-40 градуса с обилно изплакване за половин час.
 7. кръст. Зад „медицинска“ икона се крие хигиенично пране, което може да отърве дрехите от акари и алергени. Машината работи при високи 90 градуса и включва три изплаквания в рамките на двучасов цикъл.
 8. Набръчкана материя. Това изображение показва специални програми за пране на одеяла на 30 или 40 градуса. Пълнежът на дрехите, които могат да се перат, няма значение, поради което се счита за универсален за обемисти предмети. Средната продължителност на цикъла не надвишава 75 минути.
 9. Обувка.Значението на бутона се подсказва от самия дизайн - той е избран за почистване на различни обувки в машината. Пълният цикъл продължава повече от 2 часа, през които продуктът се пере на 40 градуса, изплаква се три пъти и се суши при скорост на центрофугиране от 1000 или повече оборота в минута.
 10. Месец и две звезди на фона на черен кръг. Това е „нощно пране“ с продължителност най-малко 2 часа. Основните разлики са безшумната работа на машината и минималната консумация на енергия. Температурата варира, няма центрофуга и водата остава в барабана, докато потребителят започне отделен цикъл на центрофугиране.
 11. Изображение на танк с буквата "I". Това означава предпране, предназначено за първоначално пране на силно замърсени дрехи. Водата се загрява до температура 30, а времето за въртене на барабана зависи от вида на тъканта и отнема от 40 до 115 минути.
 12. Тениска на черно петно. Друга спомагателна функция, наречена „Премахване на петна“. В допълнение към натискането на бутона, трябва да излеете препарата за отстраняване на петна в специална секция на диспансера. Оптимално е водата в резервоара да е 40°.
 13. Чертеж на пълен резервоар с „+“ отгоре. Ето как изглежда допълнително изплакване, което може да се включи след основното пране, за да почисти напълно тъканта от остатъците от перилен препарат. Измиването ще отнеме около час.
 14. Спирала. Познатото “Центрофуга” се използва за по-интензивно въртене на барабана или след пране през нощта. Продължителността се определя от натоварването на барабана и зададената мощност, но обикновено не надвишава 20 минути.
 15. Наполовина пълен резервоар със стрелка, сочеща надолу. Предполага принудително източване. Пълният резервоар се източва за 7-10 минути. Изисква се след нощно измиване и накисване.

Познавайки обяснението на всички картинки, отпечатани на контролния панел, можете да използвате домашния асистент по-ефективно и удобно. Също така, компетентният подход ще спаси нещата от повреда, избледняване и свиване. По-добро качество на пране и възможност за планиране на продължителността на прането биха били полезни.

Настройка на машината преди пране

Вземането на решение за режима е половината битка, тъй като той все още трябва да бъде конфигуриран правилно. Говорим както за промяна на програмираните параметри, така и за свързване на допълнителни опции. Общата последователност е:

 • свържете машината към захранването;
 • намери програмист;
 • превъртете селектора, докато показалецът се изравни с конкретен знак;
 • регулирайте броя на оборотите и температурата;
 • активирайте заключване за деца, режим за пестене на енергия или друга спомагателна функция;
 • проверете коректността на зададените параметри;
 • щракнете върху „Старт“.

При някои модели е възможно да се регулира посоченият цикъл по време на работа на машината. Просто щракнете върху „Пауза“, направете промени и продължете прането отново. В този случай времето се настройва автоматично в зависимост от програмата и свързаните опции.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня