Знак за препарат за изплакване в съдомиялна машина

Знак за препарат за изплакване в съдомиялна машинаДозаторите на повечето съдомиялни се състоят от няколко отделения, поне две: за основния препарат и за препарата за изплакване. Въпреки това външният вид на резервоарите за прах е различен за всички съдомиялни машини, така че за много хора е трудно да намерят иконата на препарата за изплакване в съдомиялната машина, ако не е позната. Нека да разберем как веднага да намерим правилния клон.

Как изглежда иконата на препарата за изплакване?

Калъфите за съдомиялни винаги са оборудвани със специални маркировки за по-добро ориентиране на потребителя във функциите и режимите. Освен това най-често иконите не се залепват или рисуват върху повърхността, а по-скоро се притискат върху пластмасата, така че да не отиват никъде. Идентификационната икона на отделението за препарат за изплакване като правило има формата на слънце (кръг с лъчи, разминаващи се в различни посоки). Друг съвет е колелото, което регулира интензитета на подаването на препарат за изплакване към PMM до отделението, така че можете лесно да го идентифицирате.

важно! Много е важно да поставите правилно отделението за препарат за изплакване. Ако го излеете в отделението за основно пране, продуктът ще бъде изхабен и няма да донесе никаква полза.

Ако, напротив, поставите таблетка за миене в отделението за препарат за изплакване или добавите прах, PMM ще я вземе само в последния етап на измиване и в резултат на това ще получите лошо измити съдове с остатъци от неразтворен прах . Следователно правилният избор на отделение е ключът към висококачественото пране.знак за препарат за изплакване на дозатора за PMM

Други икони на съдомиялни машини

Ставайки собственик на нова съдомиялна машина, всяка домакиня започва внимателно да изучава нейните функции и режими.Някои идентификационни знаци са лесни за разбиране, докато други повдигат много въпроси. Нека се справим с възможните трудности, като използваме примера на иконите на съдомиялната машина Bosch.

 • Икона под формата на тенджера на открит огън. Този режим се нарича още интензивен и е предназначен за измиване на сериозни петна от съдове за готвене - тигани, тенджери, котли и тави за печене. Температура около 70 градуса, продължителност почти 2 часа, разход на вода 21 литра.
 • Бутон с надпис auto. Това е режимът по подразбиране, подходящ за повечето устройства, с изключение на тези, направени от капризни материали. Температура на водата 45-65 градуса, разход 19 литра, продължителност на програмата 2 часа и 20 минути.

Забележка! Понякога стандартният режим се обозначава с изображение на чифт чай.

 • Режим с надпис еко или с други думи чаша и чаша върху чинийка. Това е режим на предварително изплакване. След това съдовете се измиват на 50 градуса с разход на вода само 14 литра. Продължителност 2 часа и 20 минути.икони на панела на съдомиялната машина
 • Знак, подобен на предишния с добавяне на две стрелки вдясно. Показва ограничението на скоростта. За 30 минути с 10 литра вода съдовете се измиват без предварително изплакване при 45 градуса.
 • Външен душ. Отделен режим на предварително изплакване. Използва 4 литра вода и издържа само 19 минути. Програмата почиства съдовете от остатъци от храна и ги подготвя за основния цикъл на измиване.
 • Чаша за вино. Програма, предназначена за измиване на деликатни съдове. Продължителност 1 час 15 минути. Разходът на вода е 15 литра, температурата на водата е 40 градуса. Подходящ за всякакви чупливи продукти.
 • Знаците + и -, обединени от буквата h, показват възможността сами да регулирате продължителността на измиване.
 • Циферблат с две стрелки, сочещи надясно.Намалява продължителността на цикъла наполовина.
 • Дроб 1/2. Полезно, ако сте заредили своя PMM само наполовина. Избраният режим ще изразходва ресурси не за пълен цикъл, но с икономия от 30%.
 • Тенджера с дъги отдясно и отгоре. Това е обозначение за интензивно почистване на зони. Водата удря долната част на PMM с по-силен натиск от горната част. Позволява ви да разпределите съдовете в камерата според степента на замърсяване.
 • Бебешко шише със знак +. Режим, предназначен за дезинфекция на съдове с помощта на високи температури. Особено често е необходимо за обработка на детски ястия, но може да се използва от домакинята по нейно усмотрение.

Бутонът с надпис Start стартира програмата за измиване, а Reset рестартира съдомиялната машина. В допълнение към клавишите със символи, панелът PMM има няколко светлинни индикатора, които помагат за наблюдение на работата на съдомиялната машина. Използвайки същия Bosch като пример, нека да видим какво показват.икони на панел без дисплей

 1. Четката показва, че в момента тече пране.
 2. Думата край означава завършване на цикъла.
 3. Кранът символизира процеса на изтегляне на вода.
 4. Стрелките, сочещи в различни посоки, показват наличието или отсъствието на сол.
 5. Снежинка. Отделението за препарат за изплакване е пълно.

Ако PMM има дисплей, тогава различни програми също са оборудвани с индивидуални индикатори.

Ако светят, програмата работи. Например + означава пране при високи температури (от 65 до 75), – означава пране в по-хладна вода (от 35 до 45). Думите Auto и Eco показват съответните режими. Чаша за вино и чаша върху поднос - режим на висока скорост. Душ - предварително изплакване.

Има и индикатор за оставащото време до края на програмата, като завършването й е придружено със звуков сигнал.При най-модерните PMM, краят на прането се съобщава от лъч, който се появява на пода.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Наталия Наталия:

  За какво служи стрелката в отделението за препарат за изплакване и как да я настроите?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня