Режим на изплакване на пералната машина (икона)

режим на изплакванеПовечето производители на перални машини обозначават всички режими и функции с етикети. Потребителят не трябва да мисли кой бутон какво означава. Но има и перални, които нямат нищо друго освен значки. Как тогава разбирате кое означава изплакване, кое означава пране, кое означава центрофугиране? Нека се съсредоточим върху режима на изплакване, разберете неговото обозначение и как да го използвате правилно.

Как изглежда иконата за изплакване?

Независимо от марката на пералната машина, режимът на изплакване се обозначава с една и съща икона. Прилича на леген с вълнообразна линия или прави линии, показващи наличието на вода. Всички програми, които се предлагат на пералните машини, са разделени на четири групи:

 • етапи на измиване;изплакване
 • основни режими;
 • допълнителни режими;
 • специални функции.

Режимът на изплакване принадлежи към първата група. При много перални машини той се намира отделно, така че можете лесно да изплакнете прането си в пералната машина, без да стартирате процеса на пране. Също така отбелязваме, че понякога програмата за изплакване се комбинира с центрофугиране. В този случай ще видите надписа „Изплакване + центрофуга“ върху пералнята. В този случай, за да изплакнете артикула, въртенето трябва да бъде изключено.

изплакнете и центрофугирайте

Водата ще се оттича автоматично по време на изплакване.

При машини с надпис „Изплакване“, цикълът на центрофугиране трябва да бъде включен, ако е необходимо. Това разграничаване на етапите на пране е необходимо, за да не се развалят изделия от деликатни тъкани, тъй като някои от тях са забранени за изцеждане.

Как да използвате този режим

Използването на режима на изплакване е доста просто. На машини като Samsung, Lg, Indesit просто трябва да завъртите превключвателя на позиция „Изплакване“. Много полезна функция в машините е допълнителното изплакване. Включва се чрез натискане на бутон или комбинация от бутони на контролния панел. Но не можете да зададете допълнително изплакване за всички програми.

Например, тази функция може да се използва за програмите “Бебешки дрехи” и “Памук”. Но за ускорени режими, например „Бързо 30“, „Експресно 15“, „Ръчно пране“, тази функция не е приложима. Всичко опира до продължителността на цикъла; физически е невъзможно да се съкрати и без това кратко измиване.

допълнително изплакване

Поради факта, че на съвременния пазар се появи доста голям брой нискокачествени прахове за пране за автоматични машини, качеството на измиване стана значително по-лошо. Факт е, че прахът е просто много слабо разтворим във вода и съответно разтворът е по-малко обогатен с почистващи химикали. Освен това неразтворените гранули се впиват в тъканта, оставяйки върху нея химически следи и остра миризма.

Ако попаднете на такъв прах, няма нужда да перете дрехите си. Пуснете режима на изплакване отделно няколко пъти подред или вторичния режим на изплакване няколко пъти. Машината ще накисне артикулите в студена вода за един час и ще премахне целия неразтворен прах от тъканта, заедно с неприятната миризма и опасните алергени.

Многократното изплакване е страхотно, дори ако сте били небрежни да изперете дрехите на бебето си с прах с ниско качество.

Възможно е на пералнята да няма икона за изплакване и надписът да не е запазен. Тогава инструкциите ще ни помогнат. Определете мястото на селектора или контролния панел, където предполагаемо трябва да има бутон или светлина, показваща изплакване, и опитайте да стартирате програмата. По този лесен начин можете да разпознаете всички необходими програми на стар, износен контролен панел на пералня.

Друг въпрос интересува потребителите, които често използват отделна програма за изплакване: колко допълнителна вода харчи машината при повторно изплакване, твърде скъпо ли е? Според нас пералнята може да изразходва само толкова вода.Със сигурност по-малко пари, отколкото ще похарчите по-късно за лечение на някакъв вид екзема, причинена от носенето на нещо, което е било лошо изплакнато от прах. Спестяването на вода в този случай е изпълнено с последствия, въпреки че, разбира се, всеки решава за себе си.

За да обобщим, отбелязваме, че тази икона не е трудна за намиране на контролния панел на пералната машина. Изображението му е интуитивно, но дори някой да се затруднява да го разпознае, тази публикация ще ви помогне. Е, ако се интересувате от дешифрирането на някои други обозначения на режимите и функциите на пералната машина, прочетете статията Знаци върху пералнятаНадяваме се, че тази информация ще ви помогне. Късмет!

   

6 читателски коментара

 1. Граватар Ахмед Ахмед:

  Разбира се, бих искал опцията за изплакване на дрехи в течаща вода, за избор на минути за изплакване в течаща вода, за съжаление все още не съм виждал такива машини. Може би производителите на перални машини ще помислят за това.

  • Граватар Борис Борис:

   Скъпи Ахмед! Желанието ви адресира своевременно наболял проблем. Имам удоволствието да ви съобщя, че съм решил изплакването в течаща вода както теоретично, така и практически. Проблемът е, че все още не мога да намеря производител на перални машини, който да произведе машина с моето изобретение. Пералня, проста като пирони. евтин, надежден и издръжлив.

 2. Граватар Владимир Владимир:

  Загрява ли водата по време на режим на изплакване или не?

  • Граватар Борис Борис:

   Всяко триене повишава температурата.

 3. Gravatar Girl момиче:

  Как да направите само въртене без вода?

 4. Граватар Тамара Тамара:

  Е, те наистина не отговориха.Избрах режим Изплакване с бутона, затворих вратата и включих машината с бутона Старт. Светлината под ключалката мига. И нищо не става. Сякаш пералнята не е включена. Каква е причината?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня